ΑρχικήsecurityHacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο ιστότοπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν δεν λειτουργούσε σε αρκετές χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Η δημόσια ακρόαση στην υπόθεση Kulbhushan Jadhav έχει προγραμματιστεί να αρχίσει σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου. Ο Jadhav, 48 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο από ένα πακιστανικό στρατιωτικό δικαστήριο για κατασκοπεία τον Απρίλιο του 2017. Μια δεκαετής οργάνωση ICJ συγκράτησε το Πακιστάν από την εκτέλεση του Jadhav μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι χρήστες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και την Αυστραλία δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν το Σάββατο, σύμφωνα με έκθεση.

Πακιστάν

Οι υποψίες όλων πήγαν στους hackers που εδρεύουν στην Ινδία καθώς είναι οι πιο συνήθεις ύποπτοι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, οι διασυνοριακές επιθέσεις hacking υπήρξαν σποραδικές αλλά συνηθισμένες μεταξύ των δύο χωρών, τουλάχιστον από το 1998.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο PPP ιστότοπος που παραβιάστηκε το καλοκαίρι του 2017. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ο επίσημος ιστότοπος της αστυνομίας του Καράτσι παραβιάστηκε και έγινε defaced, σύμφωνα με ισχυρισμούς Ινδών hackers.

Νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2016, οι Πακιστανοί hackers χάκαραν ιστοσελίδες επτά ινδικών πρεσβειών, υψηλών επιτροπών και προξενείων σε διάφορες χώρες με συνθήματα υπέρ του Πακιστανικού Στρατού.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS