ΑρχικήinetΝέα μελέτη δεν βρίσκει καμία συσχέτιση μεταξύ παιχνιδιών και βίας

Νέα μελέτη δεν βρίσκει καμία συσχέτιση μεταξύ παιχνιδιών και βίας

παιχνιδιώνΤα τελευταία χρόνια, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση σχετικά με το εάν ορισμένα βιντεοπαιχνίδια προκαλούν βίαιη συμπεριφορά στα παιδιά και τους νεαρούς ενήλικες. Τους τελευταίους μήνες, ορισμένοι νομοθέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν απαγορεύσεις και φόρους, για να αποθαρρύνουν την δημιουργία και την κυκλοφορία τέτοιου είδους παιχνιδιών. Κι ενώ υπάρχουν πολλά επιχειρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν την αντίθετη άποψη, μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δείχνει ότι δεν υπάρχει συσχέτιση των βίαιων παιχνιδιών και της επιθετικότητας στα παιδιά και τους εφήβους.

Όπως αναφέρει το TrueAchievements, “Συγκαταλέγεται σε μια μακρά λίστα μελετών, που έχουν αγωνιστεί να βρουν μια σύνδεση, αλλά αυτή είναι η πιο οριστική μελέτη μέχρι σήμερα και αντιμετωπίζει μερικά από τα ζητήματα προηγούμενων μελετών”.

Το Oxford Internet Institute εξέτασε 2.000 βρετανούς εφήβους ηλικίας μεταξύ 14 και 15 ετών. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ενώ τα παιχνίδια μπορούν να προκαλέσουν “ορισμένα συναισθήματα ή αντιδράσεις θυμού”, όπως όταν χάνουν έναν αγώνα ή ο χαρακτήρας στο παιχνίδι τους χάνει συνεχώς σε ένα ορισμένο επίπεδο, δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτών και της προδιάθεσης ενός ατόμου να γίνει βίαιο. Το Oxford Internet Institute έγραψε: «Αυτά τα αποτελέσματα δεν υποστήριξαν την πρόβλεψή μας ότι υπάρχουν στατιστικά σημαντικοί σύνδεσμοι που σχετίζονται με τη βία ή την επιθετική συμπεριφορά των εφήβων».

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη μελέτη στην ιστοσελίδα του The Royal Society Publishing. Αυτή είναι μια από τις πιο αυστηρές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και χρησιμοποιεί μοναδικές μεθόδους για την εξάλειψη της μεροληψίας και άλλων ζητημάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS