ΑρχικήinetΤα Web Design Trends του 2019 που πρέπει να γνωρίζετε

Τα Web Design Trends του 2019 που πρέπει να γνωρίζετε

Web DesignΤο Web Design σας δίνει μια ακριβή εικόνα της κατεύθυνσης στην οποία κινείται η βιομηχανία της πληροφορικής. Κάθε χρόνο, εισάγονται νέες τάσεις οι οποίες έχουν διαμορφώσει το Web Design του σήμερα. Αλλά δεν πρέπει να ακολουθεί κανείς τυφλά αυτές τις τάσεις. Οι designers και οι προγραμματιστές θα πρέπει να προσπαθούν να εισάγουν καλύτερες υπηρεσίες για τους χρήστες, αντί να γεμίζουν το διαδίκτυο με παρόμοια websites και εφαρμογές.

Εάν κάνετε μια αναδρομή στην ιστορία του Web Design θα καταλάβετε πόσο μεγάλη εξέλιξη υπάρχει όσον αφορά στο σχεδιασμό σελίδων. Στα προηγούμενα στάδια ήταν πολύ πιο απλοϊκές, ενώ τώρα διαθέτουν καλύτερη τυπογραφία, περιεχόμενο ήχου και video και καταπληκτικά γραφικά.

Επομένως, η απλή εισαγωγή νέων προσθηκών κάθε έτος, η οποία δεν έχει καμία χρησιμότητα, δεν έχει νόημα. Σκοπός είναι, οι τελευταίες τάσεις του Web Design 2019 να ωθήσουν την βιομηχανία ακόμα περισσότερο.

Intrinsic Web Design

Πρόκειται για μια σχετικά νέα αντίληψη που έφερε στο προσκήνιο ένας designer της Mozilla, ο Jen Simmons.

Φανταστείτε πώς φαίνεται το web σήμερα. Είναι ένα μέσο, το οποίο μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε δεδομένα με τη μορφή ηλεκτρονικών κειμένων, ήχου ή βίντεο. Η κοινή χρήση δεδομένων δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους browsers. Οι browsers έχουν εξελιχθεί  σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι περιορισμοί τους έχουν ξεπεραστεί και πολλά δημιουργικά πράγματα μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του ίδιου του browser. Η ιδέα του Intrinsic Web Design συνίσταται στην ενσωμάτωση των browsers στη διαδικασία του Web Design.

Σχεδιασμός σύμφωνα με το περιβάλλον

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο στις οθόνες τους τα τελευταία χρόνια. Η πλειοψηφία των websites παραμένει η ίδια, όσον αφορά στον σχεδιασμό, για πολύ καιρό. Εάν γινόταν μια μικρή αλλαγή στο σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας που επισκέπτεστε συχνά, δεν θα την καταλαβαίνατε καν.

Οι τελευταίες ψηφιακές αλλαγές, όπως το 5G δίκτυο θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου που ξοδεύετε στο Διαδίκτυο. Επομένως, υπάρχει πλέον μεγαλύτερη ανάγκη για να γίνονται συχνές αλλαγές στο Web Design. Για παράδειγμα, το Web Design μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αυτή η τάση ονομάζεται Ambient Design.

Βελτιωμένα μοτίβα ελέγχου ταυτότητας

Το Facebook και η Google αντιμετώπισαν τεράστια αντίδραση κατά το τελευταίο έτος εξαιτίας των σοβαρών παραβιάσεων των δεδομένων των χρηστών. Υπό το πρίσμα αυτών των περιστατικών, υπάρχει ανάγκη να θεσπιστούν αυστηρότεροι κανόνες GDPR. Η ιδιωτικότητα του ατόμου είναι πρωταρχικής σημασίας και πρέπει να προστατεύεται.

Πολλά websites συνηθίζουν να παίρνουν προσωπικά δεδομένα από τους λογαριασμούς σας στο facebook, για να μπορείτε να κάνετε εγγραφή. Καθώς το Facebook αντιμετωπιζόταν με θετικό τρόπο πριν από την παραβίαση των δεδομένων, πολλοί άνθρωποι έδιναν την  άδεια στα websites να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα και οι άνθρωποι θα είναι απρόθυμοι να παρέχουν τέτοιες πληροφορίες. Επομένως, οι σχεδιαστές πρέπει να καθορίσουν ένα σαφές και διαφανές πρότυπο εξακρίβωσης της ταυτότητας για τους δυνητικούς χρήστες τους. Εάν είναι απαραίτητες πληροφορίες όπως το φύλο, ο αριθμός τηλεφώνου κ.λπ., το website θα πρέπει να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ζητάει αυτά τα στοιχεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS