ΑρχικήinetΗ Canon πιστεύει ότι το μέλλον είναι αβέβαιο για τις ψηφιακές κάμερες

Η Canon πιστεύει ότι το μέλλον είναι αβέβαιο για τις ψηφιακές κάμερες

Canon

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Canon, Fujio Mitarai, εξέφρασε τις όχι και τόσο αισιόδοξες προβλέψεις του για το μέλλον της βιομηχανίας των φωτογραφικών μηχανών. Παραδέχθηκε ότι οι πωλήσεις της Canon έχουν μειωθεί κατά περίπου 10% τα τελευταία δύο χρόνια και πιστεύει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με τον Mitarai, η αγορά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 50% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην ιαπωνική ιστοσελίδα Nikkei, όπου ο πρόεδρος της Canon μίλησε για τα σχέδια της εταιρείας, καθώς και τις προβλέψεις και τις προσδοκίες της για το μέλλον. Ο Mitarai είπε ότι η Canon σχεδιάζει να στρέψει την εστίασή της στους εταιρικούς πελάτες, όσον αφορά το πεδίο των καμερών. Πιστεύει ότι η εφαρμογή καμερών θα αυξηθεί στους βιομηχανικούς τομείς, όπως η επιτήρηση και η ιατρική περίθαλψη και μίλησε για την ιδέα της προσφοράς φακών και άλλων τεχνολογιών σε αυτούς τους πελάτες.

Ο Mitarai προσθέτει ότι σήμερα οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως την κάμερα των smartphones τους, γεγονός που θα μπορούσε να είναι η αιτία για τη μείωση της αγοράς ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η αγορά θα συνεχίσει να μειώνεται για περίπου δύο χρόνια, οπότε και θα φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδό της.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι πωλήσεις μπορεί να πέφτουν είναι ότι οι άνθρωποι απλά δεν χρειάζεται να αναβαθμίσουν τις κάμερές τους, ειδικά όταν πρόκειται για DSLRs. Οι περισσότερες εταιρείες ξεκινούν ένα νέο DSLR Flagship κάθε δύο έως τρία χρόνια και έχουν μόνο μικρές αλλαγές σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Για παράδειγμα οι κάμερες Nikon D5300, D5500 και D5600 – όλες είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Έτσι εάν κατέχετε μία κάμερα D5300, πιθανότατα δεν θα έχετε την επιθυμία να πάρετε μια άλλη σύντομα.

Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που οι εταιρίες φωτογραφικών μηχανών στρέφονται τώρα στις mirrorless. Επί του παρόντος, είναι πιθανών ο μόνος τρόπος να προσφέρουν κάτι νέο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν προσφέρει όσο περισσότερα μπορούν όσον αφορά τις DSLR.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS