ΑρχικήUpdatesΤο Chrome δοκιμάζει search-friendly omnibox με ταχύτερη αντιγραφή URL

Το Chrome δοκιμάζει search-friendly omnibox με ταχύτερη αντιγραφή URL

URLΜέρος των αλλαγών που εισήχθησαν με τη διεπαφή Duet του Chrome (γνωστή ως Duplex) είναι ένα νέο κουμπί αναζήτησης στην κάτω γραμμή που σας επιτρέπει να μεταβείτε στη γραμμή URL και να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση. Αλλά μέχρι τώρα, δεν ήταν ξεκάθαρο το ότι θα μπορούσατε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε ένα νέο ερώτημα αμέσως, ενώ η προηγούμενη διεύθυνση URL είναι ακόμα εκεί. Ένα νέο Chrome flag έχει προστεθεί, για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, καθώς και να διευκολύνει την κοινή χρήση ή αντιγραφή της διεύθυνσης URL της τρέχουσας σελίδας.

Διαθέσιμο αυτή τη στιγμή στα Chrome Dev και Canary, το chrome: // flags / # enable-search-ready-omnibox flag, είναι υπεύθυνο γι’ αυτές τις αλλαγές.

Προηγουμένως, εάν προβάλατε μια ιστοσελίδα και πατούσατε το εικονίδιο αναζήτησης στην κάτω γραμμή (με ενεργοποιημένο το Chrome Duet), η τρέχουσα διεύθυνση URL επιλεγόταν με μπλε χρώμα και παρουσιάζονταν κάποιες προτάσεις κάτω από αυτήν. Εάν θέλατε να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL, θα έπρεπε να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο για να εμφανιστεί η επιλογή αντιγραφής. Και για να εκτελέσετε μια αναζήτηση, θα έπρεπε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε το νέο σας ερώτημα.

Τώρα, πατώντας το εικονίδιο αναζήτησης προκύπτει ένα κενό κύριο πλαίσιο. Είναι σαφέστερο ότι μπορείτε να εκτελέσετε νέα αναζήτηση ή να καταχωρίσετε μια νέα διεύθυνση. Κάτω από αυτό, η τρέχουσα διεύθυνση URL είναι ορατή με πρόσθετα εικονίδια για να την επεξεργαστείτε, να την μοιραστείτε ή να την αντιγράψετε.

Από άποψη χρηστικότητας, η αλλαγή έχει μεγαλύτερη νόημα, αλλά σίγουρα χρειάζεται ένα λειτουργικό εικονίδιο αντιγραφής. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι σαφές πώς μπορείτε να αλλάξετε την τρέχουσα διεύθυνση URL, αν την εισάγετε λάθος ή αν θέλετε να πλοηγηθείτε σε μια παρόμοια διεύθυνση / διαφορετική υποσέλιδα. Θα χρειαστεί να συνηθίσετε αυτό το νέο εικονίδιο επεξεργασίας για αυτό.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα flag, ορισμένοι χρήστες θα δουν τη νέα λειτουργία ενώ οι περισσότεροι θα εξακολουθούν να βλέπουν τον παλιό τρόπο αναζήτησης για λίγο καιρό ακόμα. Ωστόσο, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο αν θέλετε να το δοκιμάσετε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS