ΑρχικήinetΤο Microsoft Edge για κινητά ενσωματώνει ανιχνευτή ψεύτικων ειδήσεων

Το Microsoft Edge για κινητά ενσωματώνει ανιχνευτή ψεύτικων ειδήσεων

Έχουμε μπει πλέον στο 2019 και ακόμα δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε με τις ψεύτικες ειδήσεις. Η ηλεκτρονική παραπληροφόρηση είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, ειδικά επειδή κάποιες φορές απαιτεί αλλαγή των πεποιθήσεων των αναγνωστών για να λυθεί. Με άλλα λόγια, χωρίς κάποιο είδος τεχνικής λύσης ή μιας τεράστιας πολιτιστικής αλλαγής, το πρόβλημα των ψεύτικων ειδήσεων δεν θα λυθεί από μόνο του. Γι’ αυτό το λόγο, το Edge browser της Microsoft για κινητά κάνει μια μικρή αλλαγή. Στις συσκευές Android και iOS, η εφαρμογή Microsoft Edge εγκαθίσταται τώρα με ενσωματωμένο ανιχνευτή ψεύτικων ειδήσεων, που ονομάζεται NewsGuard. Πρόκειται για μια επέκταση του προγράμματος Defending Democracy της Microsoft και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το μήνα.

Παρόλο που το NewsGuard δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το Edge μπορεί να το ενεργοποιήσει με μια απλή εναλλαγή στο μενού ρυθμίσεων.

Προς το παρόν, οι αξιολογήσεις του NewsGuard επικεντρώνονται σε websites των Η.Π.Α., αλλά περιλαμβάνονται επίσης σημαντικοί ιστότοποι και του εξωτερικού. Ιστοσελίδες όπως το TechCrunch έλαβαν την έγκριση του NewsGuard, υποδεικνύοντας ότι το περιεχόμενο που παρουσιάζει στους χρήστες είναι αληθές. Ωστόσο, όπως επεσήμανε το Guardian, το Daily Mail δεν τα πήγε και τόσο καλά.

Οι αναλύσεις που επηρεάζουν τις βαθμολογίες του NewsGuard είναι εντυπωσιακές, αν και παρουσιάζουν ένα άλλο θέμα που καθιστά την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων ιδιαίτερα δύσκολη. Ακόμη και αν οι πηγές ειδήσεων αξιολογούνται από ένα σύνολο παραγόντων, υπάρχει ακόμα κάποιος βαθμός υποκειμενικής εκτίμησης που είναι απαραίτητος για να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις.

Το NewsGuard συν-διοικείται από τον Gordon Crovitz, πρώην εκδότη του The Wall Street Journal και τον Steven Brill. Όπως και άλλα ειδησεογραφικά πειράματα, το NewsGuard βασίζεται σε μια ομάδα ανθρώπων και όχι αλγορίθμων. Η εταιρεία υπολογίζει τον πρώην γενικό διευθυντή της CIA Michael Hayden και την Information founder Jessica Lessin, σαν δύο από τους συμβούλους της.

Το Edge δεν είναι πολύ δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης, αλλά αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μελέτη περίπτωσης σχετικά με τη μάχη ενάντια σε χαμηλής ποιότητας πληροφορίες στο διαδίκτυο. Επίσης, απεικονίζει την εποχή των ψεύτικων ειδήσεων: Οι χρήστες που χρειάζονται περισσότερο έναν ανιχνευτή ψεύτικων ειδήσεων είναι αυτοί, που είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. Το πείραμα του Microsoft Edge με το NewsGuard δεν αποτελεί τη λύση του προβλήματος, αλλά η ύπαρξη κάποιου εργαλείου επαλήθευσης ειδήσεων μέσα στο browser θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS