Dark Web: Με αφορμή το Deep Web XXX, ένας από τους δύο τίτλους της συλλογής Unearthed Films “Too Extreme For Mainstream”, που διαπραγματεύεται το αληθινό πρόσωπο του Dark Web, θα αναφέρουμε ορισμένα facts για τον σκοτεινό αυτό κόσμο.
Μια άποψη, σίγουρα, είναι ότι το Dark Web είναι η παρακολούθηση real-life horrors από την οθόνη ενός υπολογιστή.
Το μόνο αδιαμφισβήτητο είναι ότι το Dark Web δεν έχει καλή φήμη… και όχι άδικα θα προσθέσετε όσοι έχετε περιηγηθεί σε αυτό. Ουσιαστικά, το Deep Web είναι ένα μικρό κομμάτι του World Wide Web το οποίο είναι καλά κρυμμένο από το Surface Wed, δηλαδή το πιο γνωστό πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί ο παγκοσμίως πληθυσμός. Για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτό απαιτείται, όπως είναι λογικό, ειδικό λογισμικό.
Το Deep Web δεν είναι κακό. Είναι σαν οποιοδήποτε άλλο web browser. Μάλιστα ένα από τα θετικά του είναι ότι το ειδικό λογισμικό επιτρέπει στον χρήστη να αποκρύψει τις πληροφορίες του έτσι ώστε να μην μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει την διεύθυνση IP του.
Ανακαλύψτε τον Μικροσκοπικό Εξωπλανήτη κοντά στο Άστρο του Μπαρναρντ
Το ρομπότ AV1 βοηθά άρρωστα παιδιά να μην χάνουν μαθήματα
Τυφώνας Milton: Αναβάλλεται η εκτόξευση του Europa Clipper
Το Dark Web προέρχεται από τα άδυτα του Deep Web. Υπάρχουν αμέτρητα άρθρα που περιγράφουν αυτά που έχετε να αντιμετωπίσετε όταν μπείτε στο Dark Web. Όχι ότι δεν μπορείτε να βρείτε παρόμοια στο Surface Web, αλλά το Dark Web γίνεται βαθύτερο και πιο σκοτεινό. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, σκεφτείτε μια ταινία τρόμου…κάπως έτσι. Τι εννοούμε;
Τα θέματα της κακοποίησης, των βασανιστηρίων, της πορνογραφίας, της παιδεραστίας και της κακοποίησης των ζώων δεν είναι κάτι καινούριο για τα αυτιά σας, στο Dark Web θα τα συναντήσετε σε πιο απάνθρωπα επίπεδα. Τουλάχιστον, πιο απάνθρωπο από αυτό που μπορούμε να βρούμε στο Surface Web.
Για αυτό τον λόγο λοιπόν, το Dark Web, έχει αποτελέσει πολλές φορές έμπνευση και αντικείμενο ενδιαφέροντος του Horror Cinema. Οι κινηματογραφιστές και οι διευθυντές ενσωματώνουν αυτό το θέμα στα έργα τους όλο και περισσότερο και, δυστυχώς, φαίνεται να πουλάει πολύ.
Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον Bruno Vaussenaut που διευθύνει το Dark Web (2016) παρουσιάζοντας ένα επικίνδυνο παιχνίδι που απεικονίζει απαγωγές, βασανιστήρια και δολοφονίες. Ο Stephen Gaffney παρουσιάζει το Red Room (2017) που απεικονίζει επίσης την απαγωγή των ανθρώπων και τα βασανιστήρια. Να σημειώσουμε ότι αρκετά συχνά χρησιμοποιείται την έννοια του Red Room στο Dark Web, όπου συμβαίνουν τέτοια γεγονότα.
Στο Dark Web ένα Red Room event είναι μια εκδήλωση με τους συμμετέχοντες να υποβάλλονται σε απάνθρωπα βασανιστήρια αλλά και φόνους.
Μια από τις πολλές πτυχές του Dark Web είναι αυτή που αναφέρουμε σήμερα, υπάρχουν όμως εκατοντάδες τρόποι χρήσης του και σε σχεδόν όλοι δεν είναι αθώοι και ακίνδυνοι. Για τον λόγο αυτό μεγάλη προσοχή στη χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που κρύβονται μέσα σε αυτό!