ΑρχικήinetΗ Κίνα μπλοκάρει την πρόσβαση των χρηστών στο Microsoft Bing

Η Κίνα μπλοκάρει την πρόσβαση των χρηστών στο Microsoft Bing

BingΗ μηχανή αναζήτησης Microsoft Bing ήταν διαθέσιμη στην Κίνα, για χρόνια,  παρά την αυστηρή online λογοκρισία της χώρας. Αλλά εκείνες οι ημέρες μπορεί τώρα να έχουν τελειώσει.

Την Τετάρτη, η Κίνα άρχισε να μπλοκάρει τη μηχανή αναζήτησης Bing, καθιστώντας το,  το πιο πρόσφατο ξένο website που αποκλείστηκε από το διαδίκτυο της χώρας.

Οι χρήστες στην Κίνα άρχισαν να παρατηρούν ότι το Bing δεν ήταν πλέον προσβάσιμο την Τετάρτη, γεγονός που ώθησε τη Microsoft να το διερευνήσει. “Έχουμε επιβεβαιώσει ότι το Bing δεν είναι προσβάσιμο αυτή τη στιγμή στην Κίνα και δεσμευόμαστε να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Microsoft, στο PCMag.

Δεν είναι σαφές, τι είναι αυτό που προκάλεσε την Κίνα να αποκλείσει τη μηχανή αναζήτησης. Αλλά συνέβη με κυβερνητική εντολή, σύμφωνα με το The Financial Times. Οι χρήστες που επιχειρούν να επισκεφθούν το site θα αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα σύνδεσης.

Πολλά άλλα ξένα websites όπως το Google, το Facebook και το Twitter έχουν επίσης αποκλειστεί από τη  χώρα, λόγω του τρόπου με τον οποίο προσφέρουν μη φιλτραρισμένο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων κάποιων πληροφοριών που είναι κρίσιμες για την κινεζική κυβέρνηση. Αλλά το μπλοκάρισμα του Bing είναι αξιοσημείωτο, επειδή ο ιστότοπος ακολουθούσε τους αυστηρούς κανόνες της χώρας, όσον αφορά τη λογοκρισία των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αυτός ήταν ο λόγος που το Bing μπορούσε να λειτουργεί στη χώρα, ενώ άλλες ξένες υπηρεσίες και εφαρμογές στο Internet εξακολουθούν να είναι απρόσιτες. (Για να επισκεφτούν τις λογοκριμένες ιστοσελίδες, οι χρήστες στην Κίνα βασίζονται σε υπηρεσίες VPN, οι οποίες μπορούν να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα. Αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει τη χρήση τους).

Παρά την παρουσία του Bing στην Κίνα, η μηχανή αναζήτησης δεν ήταν πολύ δημοφιλής μεταξύ των ντόπιων χρηστών. Διέθετε μόνο το 2% της αγοράς αναζήτησης της χώρας, σύμφωνα με το StatCounter. Αντίθετα, η κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu έχει ποσοστό 70%.

Ο χρόνος θα δείξει εάν το μπλοκάρισμα θα είναι μόνιμο. Αλλά το περιστατικό δείχνει ότι τα νέα είναι άσχημα για οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία διαδικτύου σκέφτεται να επεκταθεί στην Κίνα και να παίξει με τους κανόνες της χώρας. Αυτό που δεν βοηθάει την κατάσταση είναι πως η κυβέρνηση Trump και η Κίνα βρίσκονται σε έναν εμπορικό πόλεμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS