Κυριακή, 31 Μαΐου, 23:42
Αρχική inet Το MIT δίνει 1 δισ.δολάρια για να ανοίξει ένα κολέγιο μόνο για...

Το MIT δίνει 1 δισ.δολάρια για να ανοίξει ένα κολέγιο μόνο για AI

Το MIT θα δημιουργήσει ένα νέο κολέγιο με μαθήματα που θα συνδυάζουν AI, μηχανική μάθηση, επιστήμη των δεδομένων και άλλους ακαδημαϊκούς κλάδους. Με χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, θα είναι η μεγαλύτερη οικονομική επένδυση στην ΑΙ από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό ίδρυμα των ΗΠΑ.

MIT

Το νέο κολέγιο θα έχει 50 νέες θέσεις καθηγητών και πολλές υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το κολλέγιο θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο του 2019, ξεκινώντας αρχικά σε άλλα κτίρια μέχρι το 2022, όπου θα είναι έτοιμα τα νέα κτήρια του.

Ο Rafael Reif, πρόεδρος του MIT, δήλωσε ότι η νέα προσέγγιση στην εκπαίδευση των φοιτητών ήταν απαραίτητη λόγω του τρόπου με τον οποίο οι υπολογιστές και η Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) “αναδιαμορφώνουν τον κόσμο”. Με τα νέα δεδομένα να προκαλούν ήδη μεγάλες αλλαγές στις πολιτικές απόψεις και η μηχανική μάθηση να αρχίζει να επηρεάζει τα πάντα, από την πρόσληψη μέχρι την ποινική καταδίκη, το νέο κολέγιο θα ενθαρρύνει τους σπουδαστές και τους ερευνητές να σκεφτούν για τις πιθανές επιπτώσεις της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο.

Ο Reif είπε στους The New York Times ότι ο στόχος του νέου κολλεγίου ήταν να «εκπαιδεύσει τους δίγλωσσους του μέλλοντος». Ορίζει ως δίγλωσσους τους επιστήμονες σε τομείς όπως  βιολογία, χημεία και πολιτικές επιστήμες, οι οποίοι θα έχουν επίσης εξειδίκευση στις σύγχρονες υπολογιστικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε αυτά τα μαθήματα σπουδών.

Τα δύο τρίτα του κονδυλίου για το κολέγιο έχει ήδη καλυφθεί. Ενδεικτικά, από το απαιτούμενο ποσό ύψους 1 δισ. δολαρίων τα 350 εκατ. δολάρια προέρχονται από τον Stephen A. Schwarzman, διευθύνοντα σύμβουλο και τον συνιδρυτή της Blackstone, εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων.

Το MIT έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια πολλές σημαντικές δεσμεύσεις για την τεχνητή νοημοσύνη. Φέτος, το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Quest for Intelligence και είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην πραγματοποίηση ανακαλύψεων στο AI, φέρνοντας σε επαφή νευροεπιστήμες, γνωστικές επιστήμες και ερευνητές υπολογιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.