ΑρχικήsecurityAtlas: Θύμα hacking admin λογαριασμός του MMO

Atlas: Θύμα hacking admin λογαριασμός του MMO

Οι παίχτες του Atlas, ένα online ΜΜΟ παιχνίδι διαθέσιμο στο Steam, αντίκρισαν κάτι πολύ παράξενο πριν από μερικές ώρες, και ο λόγος ήταν ένας παραβιασμένος administrator λογαριασμός. Αυτό που αντίκρισαν οι παίχτες ήταν αντικείμενα που έπεφταν από τον ουρανό όπως αεροπλάνα, τανκ ή ακόμα και φάλαινες.

Atlas

Ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν αμέσως ότι πρόκειται για κάποιον hacker, οι developers του παιχνιδιού ανακοίνωσαν ότι δεν ισχύει αυτό. Αντί αυτού, το χάος προκλήθηκε λόγο ενός administrator λογαριασμού που παραβιάστηκε στο Steam.

Νωρίτερα σήμερα η Grapeshot ανακοίνωσε στο επίσημο forum της “Ο λογαριασμός ενός administrator του παιχνιδιού παραβιάστηκε και έτσι προκλήθηκε χάος σε έναν από τους PVP servers μας. Πρέπει να αναφερθεί ότι ο χαμός δεν προκλήθηκε λόγο κάποιου hack, exploit ή οποιουδήποτε τρίτου προγράμματος. Έχουμε λάβει μέτρα προστασίας για να είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί”. Στον Server στον οποίο έγινε το συμβάν, έγινε roll back 5 ορών, όσο δηλαδή κράτησε το χάος.

Το subreddit του Atlas έχει γεμίσει με video clips από πράγματα και φάλαινες που πέφτουν από τον ουρανό, ενώ μεγάλο όγκο προβολών έχουν πάρει και clips που τα δείχνουν να εκρήγνυνται κατά την πτώση. Πολλοί επίσης είναι και οι παίχτες που πιστεύουν ότι για το συμβάν φταίει ένα ingame hacker group με το όνομα Black Butterfly, γνωστό για την χρήση πολλαπλών hacks και exploits, πράγμα που δεν φαίνεται να είναι αληθές.

Τέλος το Atlas είναι ένα MMO στο Steam με αρκετές αρνητικές κριτικές. Τα πιο συνηθισμένα σχόλια που μπορεί να βρει κανείς στο Steam είναι για hacks, exploits glitches και γενικότερα για το κακοφτιαγμένο περιβάλλον του παιχνιδιού. Ωστόσο ο αριθμός των ημερήσιων παιχτών ξεπερνά τις 30.000 σύμφωνα με το Steam chart.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS