ΑρχικήsecurityOι Anonymous δεν χάκαραν τους ΑΝΕΛ! Όλη η αλήθεια...

Oι Anonymous δεν χάκαραν τους ΑΝΕΛ! Όλη η αλήθεια…

Αναμετάδοση από Ellinika Hoaxes 

Είναι αλήθεια πως οι Anonymous Greece, πέτυχαν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα 1.500 προσώπων του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων;

Τι έχει συμβεί;

Στον λογαριασμό «Anonymous Greece» στο Facebook, είδαμε την παρακάτω ανάρτηση:

Η ανάρτηση, παραπέμπει σε αυτή τη λίστα, που υποτίθεται πως υπεκλάπη από τους Anonymous Greece, και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Anonymous

Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι. Η εν λόγω «λίστα», κυκλοφορεί (αποσπασματικά τουλάχιστον) στο διαδίκτυο τουλάχιστον από το 2014, και ολοκληρωμένη από το 2017 (σε μορφή pdf), από τον αυτοαποκαλούμενο «πρώην πράκτορα της ΕΥΠ» Εμμανουήλ Χατζησάββα. Μάλιστα, ορισμένοι, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται σε αυτή, σχολίασαν τη σχετική ανάρτηση στο Facebook, επισημαίνοντας όχι μόνο ότι η «λίστα» δεν είναι καινούργια, αλλά ότι υπήρξαν και πρώην μέλη των ΑΝ.ΕΛ. και πλέον έχουν αποχωρήσει από το κόμμα.

Όταν επισημάναμε στους «Anonymous Greece» πως η «λίστα» που υποτίθεται ότι πρώτοι διέρρευσαν, κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό, ισχυρίστηκαν ότι και πάλι αυτοί την είχαν «υποκλέψει» πρώτοι. Ωστόσο, ουδέποτε μας το απέδειξαν, ούτε εξήγησαν για ποιο λόγο αποφάσισαν να την δώσουν στη δημοσιότητα μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μιλάμε για ένα λογαριασμό του Facebook (ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει), που ισχυρίζεται ότι χάκαρε τους ΑΝΕΛ και παρουσιάζει μια παλιά λίστα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το 2017. Χρησιμοποιούν δε, το «blogspot» (ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει), και φτιάχνουν ψεύτικους λογαριασμούς στο twitter (ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει) με όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες», για να προβάλουν σατιρικές κατασκευασμένες εικόνες του Καμμένου, και απαντούν στα σχόλια σαν 12χρονα. Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για έναν φαρσέρ-τρολ που κατάφερε και παραπλάνησε την ελληνική δημοσιογραφική κοινότητα.

Είναι προφανές πως τα δεδομένα που ισχυρίζονται πως «υπέκλεψαν οι Anonymous Greece», δεν είναι δική τους «επιτυχία» δεδομένου πως η σχετική λίστα των 1511 ονομάτων κυκλοφορεί (τουλάχιστον) από το Δεκέμβριο του 2017, όπως αποδείξαμε.

Το SecNews ευχαριστεί την ιστοσελίδα Ellinika Hoaxes για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS