15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το Reddit κλειδώνει λογαριασμούς εν όψη έρευνας

Ένας μεγάλος αριθμός λογαριασμών του Reddit έχει κλειδωθεί προσωρινά για προληπτικούς λόγους όσο οι διαχειριστές της υπηρεσίας εκτελούν έρευνες για πιθανή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματά τους. Ο “Sporkicide”, μέλος του προσωπικού του Reddit, έκανε μία δήλωση σχετικά με το θέμα.

Reddit

Ενώ δεν ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό τον λογαριασμών που κλειδώθηκαν προσωρινά, ανέφερε ότι “ένα μεγάλο group λογαριασμών έχει κλειδωθεί προσωρινά για λόγους ασφαλείας”. Σε συνέχεια της ίδια ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η πιο πιθανή εξήγηση για αυτό το γεγονός είναι το credential stuffing. Πολλοί από τους χρήστες χρησιμοποιούσαν στους λογαριασμούς τους ίδια passwords με αυτά που είχαν και σε διαφορετικές πλατφόρμες (π.χ. Facebook). Έτσι στην περίπτωση που διέρρεαν οι συνδυασμοί username και password από κάποια άλλη υπηρεσία, ήταν αρκετά πιθανό ότι hackers θα δοκίμαζαν αυτούς τους συνδυασμούς και σε διάφορα άλλα site. Έτσι όσοι χρησιμοποιούσαν τα ίδια usernames και passwords σε πολλές υπηρεσίες online, μπορεί να είχαν σοβαρό πρόβλημα.

Αυτό λοιπόν που προτείνει ο Sporkicide στο Reddit thread που δημιούργησε είναι οι χρήστες να χρησιμοποιούν μοναδικά STRONG passwords, καθώς και να ενεργοποιήσουν το two factor.

Ωστόσο οι απαντήσεις στο Reddit thread δείχνουν κάτι περίεργο. Πολλοί είναι αυτοί που επιβεβαιώνουν ότι στον πλέον κλειδωμένο τους λογαριασμό όχι μόνο χρησιμοποιούσαν μοναδικά STRONG passwords, αλλά μάλιστα τα άλλαξαν στο διάστημα των τελευταίων 7 ημερών μετά από την προτροπή του Reddit. Μάλιστα κάποιοι είχαν ενεργοποιημένο και το two factor.

Τέλος πολλοί είναι και αυτοί που κατέκριναν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Reddit. Το registration system παραείναι απλό, καθώς δεν χρειάζεται καν λογαριασμός email και βασίζεται στο βασικό reCaptcha, το οποίο εδώ και καιρό μπορεί να παρακαμφθεί.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *