ΑρχικήinetΤο Reddit κλειδώνει λογαριασμούς εν όψη έρευνας

Το Reddit κλειδώνει λογαριασμούς εν όψη έρευνας

Ένας μεγάλος αριθμός λογαριασμών του Reddit έχει κλειδωθεί προσωρινά για προληπτικούς λόγους όσο οι διαχειριστές της υπηρεσίας εκτελούν έρευνες για πιθανή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματά τους. Ο “Sporkicide”, μέλος του προσωπικού του Reddit, έκανε μία δήλωση σχετικά με το θέμα.

Reddit

Ενώ δεν ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό τον λογαριασμών που κλειδώθηκαν προσωρινά, ανέφερε ότι “ένα μεγάλο group λογαριασμών έχει κλειδωθεί προσωρινά για λόγους ασφαλείας”. Σε συνέχεια της ίδια ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η πιο πιθανή εξήγηση για αυτό το γεγονός είναι το credential stuffing. Πολλοί από τους χρήστες χρησιμοποιούσαν στους λογαριασμούς τους ίδια passwords με αυτά που είχαν και σε διαφορετικές πλατφόρμες (π.χ. Facebook). Έτσι στην περίπτωση που διέρρεαν οι συνδυασμοί username και password από κάποια άλλη υπηρεσία, ήταν αρκετά πιθανό ότι hackers θα δοκίμαζαν αυτούς τους συνδυασμούς και σε διάφορα άλλα site. Έτσι όσοι χρησιμοποιούσαν τα ίδια usernames και passwords σε πολλές υπηρεσίες online, μπορεί να είχαν σοβαρό πρόβλημα.

Αυτό λοιπόν που προτείνει ο Sporkicide στο Reddit thread που δημιούργησε είναι οι χρήστες να χρησιμοποιούν μοναδικά STRONG passwords, καθώς και να ενεργοποιήσουν το two factor.

Ωστόσο οι απαντήσεις στο Reddit thread δείχνουν κάτι περίεργο. Πολλοί είναι αυτοί που επιβεβαιώνουν ότι στον πλέον κλειδωμένο τους λογαριασμό όχι μόνο χρησιμοποιούσαν μοναδικά STRONG passwords, αλλά μάλιστα τα άλλαξαν στο διάστημα των τελευταίων 7 ημερών μετά από την προτροπή του Reddit. Μάλιστα κάποιοι είχαν ενεργοποιημένο και το two factor.

Τέλος πολλοί είναι και αυτοί που κατέκριναν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Reddit. Το registration system παραείναι απλό, καθώς δεν χρειάζεται καν λογαριασμός email και βασίζεται στο βασικό reCaptcha, το οποίο εδώ και καιρό μπορεί να παρακαμφθεί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS