Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Σφάλμα στο WhatsApp παρέχει πλήρη πρόσβαση των συνομιλιών σας σε τρίτους

Σφάλμα στο WhatsApp μπορεί να παρέχει σε τρίτους πλήρη πρόσβαση στις συνομιλίες σας κατά την αντικατάσταση αριθμών τηλεφώνου.

Ουσιαστικά, κατά την εγκατάσταση της WhatsApp εφαρμογής σε μια νέα συσκευή χρησιμοποιώντας έναν νέο αριθμό τηλεφώνου, το message archive του προηγούμενου κατόχου ανακτάται στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα υποστήριξης της WhatsApp, το ιστορικό μηνυμάτων που σχετίζεται με συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου καταργείται εντελώς μετά από 45 ημέρες αδράνειας.

«Θυμηθείτε να διαγράψετε τον παλιό σας λογαριασμό. Ωστόσο, εάν δεν διαγράψατε το λογαριασμό σας και δεν έχετε πλέον πρόσβαση στο παλιό σας τηλέφωνο, μην ανησυχείτε. Αν ο νέος κάτοχος του παλιού σας αριθμού ενεργοποιήσει το WhatsApp σε νέο τηλέφωνο μετά από 45 ημέρες, όλες οι πληροφορίες του λογαριασμού σας που συνδέονται με αυτόν τον αριθμό τηλεφώνου θα διαγραφούν πλήρως,»  αναφέρει η WhatsApp.

WhatsApp

Αλλά όπως εξηγεί ένας χρήστης στο Twitter, αυτό δεν ισχύει, δεδομένου ότι κατείχε τον αριθμό τηλεφώνου για περισσότερες από 45 ημέρες, έτσι ώστε το ιστορικό των μηνυμάτων του προηγούμενου κατόχου δεν έπρεπε να είναι πια εκεί.

Η WhatsΑpp δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Πολλοί θεωρούν ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ο αριθμός τηλεφώνου είναι το μοναδικό αναγνωριστικό του user ID. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με την αποθήκευση μηνυμάτων χρήστη, ειδικά όταν αυτά έχουν αποκατασταθεί σε νέες συσκευές.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *