ΑρχικήsecurityΣφάλμα στο WhatsApp παρέχει πλήρη πρόσβαση των συνομιλιών σας σε τρίτους

Σφάλμα στο WhatsApp παρέχει πλήρη πρόσβαση των συνομιλιών σας σε τρίτους

Σφάλμα στο WhatsApp μπορεί να παρέχει σε τρίτους πλήρη πρόσβαση στις συνομιλίες σας κατά την αντικατάσταση αριθμών τηλεφώνου.

Ουσιαστικά, κατά την εγκατάσταση της WhatsApp εφαρμογής σε μια νέα συσκευή χρησιμοποιώντας έναν νέο αριθμό τηλεφώνου, το message archive του προηγούμενου κατόχου ανακτάται στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα υποστήριξης της WhatsApp, το ιστορικό μηνυμάτων που σχετίζεται με συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου καταργείται εντελώς μετά από 45 ημέρες αδράνειας.

«Θυμηθείτε να διαγράψετε τον παλιό σας λογαριασμό. Ωστόσο, εάν δεν διαγράψατε το λογαριασμό σας και δεν έχετε πλέον πρόσβαση στο παλιό σας τηλέφωνο, μην ανησυχείτε. Αν ο νέος κάτοχος του παλιού σας αριθμού ενεργοποιήσει το WhatsApp σε νέο τηλέφωνο μετά από 45 ημέρες, όλες οι πληροφορίες του λογαριασμού σας που συνδέονται με αυτόν τον αριθμό τηλεφώνου θα διαγραφούν πλήρως,»  αναφέρει η WhatsApp.

WhatsApp

Αλλά όπως εξηγεί ένας χρήστης στο Twitter, αυτό δεν ισχύει, δεδομένου ότι κατείχε τον αριθμό τηλεφώνου για περισσότερες από 45 ημέρες, έτσι ώστε το ιστορικό των μηνυμάτων του προηγούμενου κατόχου δεν έπρεπε να είναι πια εκεί.

Η WhatsΑpp δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Πολλοί θεωρούν ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ο αριθμός τηλεφώνου είναι το μοναδικό αναγνωριστικό του user ID. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με την αποθήκευση μηνυμάτων χρήστη, ειδικά όταν αυτά έχουν αποκατασταθεί σε νέες συσκευές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS