ΑρχικήsecuritySpoofing Bug στο Google Search επιτέλους διορθώνεται

Spoofing Bug στο Google Search επιτέλους διορθώνεται

GoogleΗ Google θα εργαστεί τελικά πάνω στη διόρθωση ενός σφάλματος στη μηχανή αναζήτησής της, το οποίο επέτρεπε να πλαστογραφούνται αποτελέσματα αναζήτησης. Σε αυτό το σφάλμα αναφέρθηκε πρώτη φορά ο Wietze Beukema το 2017. Ο ειδικός ασφαλείας από το Ηνωμένο Βασίλειο, δημοσίευσε πρόσφατα ένα λεπτομερές post, σκιαγραφώντας το συγκεκριμένο σφάλμα, το οποίο βασίζεται στη δυνατότητα κοινής χρήσης των ” knowledge graph ” που εμφανίζονται μαζί με κάποια αποτελέσματα αναζήτησης.

Το Google Knowledge Graph είναι ένα απόσπασμα που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, όπου η εταιρεία εμφανίζει γρήγορες πληροφορίες σχετικά με την αναζήτηση που κάνει ένας χρήστης. Το Knowledge Graph εμφανίζεται συνήθως στη δεξιά πλευρά των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης στο απόσπασμα, μπορεί να ληφθεί μια σύντομη διεύθυνση URL, η οποία περιέχει ένα μοναδικό knowledge graph ID. Αυτή η παράμετρος &kgmid, θα μπορούσε να προστεθεί στη διεύθυνση ιστού ενός ερωτήματος αναζήτησης, για την εμφάνιση ενός Knowledge Graph σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα αναζήτησης.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει τη φωτογραφία του Kim Jong-Un κάτω από το ερώτημα αναζήτησης “Ποιος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ;”

Η επιδιόρθωση διαρκεί πολύ

Μετά την αναφορά του προβλήματος από τον κ. Beukema, η ιστορία διαδόθηκε μέσω των  ειδήσεων ​​και φαίνεται πως εντοπίστηκε από τη Google. Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας  ανέφερε στο Twitter ότι η Google «εργάζεται πάνω στη λύση» του προβλήματος αφού εντόπισε την ιστορία με το σφάλμα στο TechCrunch. Ωστόσο η εταιρεία δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υλοποιηθεί η διόρθωση, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ενημερώνεται για το πρόβλημα. Όταν ο Beukema έκανε πρώτος την αναφορά για το σφάλμα το 2017, φαίνεται πως η υπόθεση έκλεισε και απορρίφθηκε, διότι δεν θεωρήθηκε αρκετά σοβαρό πρόβλημα. Επομένως, δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι η λύση θα έρθει γρήγορα.

Η σοβαρότητα του προβλήματος

Με μια πρώτη ματιά, τα πιθανά ζητήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν, όσο το σφάλμα εξακολουθεί να υπάρχει, φαίνονται σχετικά αβλαβή συγκριτικά με παρόμοια σφάλματα, όπως εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για την κλοπή 50 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα στις αρχές του περασμένου έτους. Όπως σημειώνει ο Beukema, αυτό δεν είναι σίγουρο. Με την ανησυχία να αυξάνεται σχετικά με τις ψεύτικες ειδήσεις και την ευκολία με την οποία αυτό το σφάλμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, νόμιμες αναζητήσεις αποτελεσμάτων μπορούν να αλλοιωθούν και να κοινοποιηθούν προκειμένου να διαδοθούν θεωρίες συνομωσίας και να καθοδηγήσουν λανθασμένα όσους εκτίθενται σε αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο, αυτή η απειλή για τα αποτελέσματα  που έχουν αλλοιωθεί, μπορεί τελικά να είναι περισσότερο καταστροφική για την ίδια την Google. Η εταιρεία έχει σε μεγάλο βαθμό οικοδομήσει τη φήμη της πάνω στην αξιοπιστία των αναζητήσεών της. Το πρόβλημα θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει μείωση της εμπιστοσύνης του κοινού προς την εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS