ΑρχικήReviewsPhison: Έρχονται οι πρώτοι PCIe 4.0 SSD στα 4GB/s

Phison: Έρχονται οι πρώτοι PCIe 4.0 SSD στα 4GB/s

Η τεχνολογία του PCIe 4.0 δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, αλλά μας πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Η Phison είναι η εταιρεία που μπαίνει πρώτη στο παιχνίδι με τους καινούριους E16 NVMe SSD controllers που ανακοίνωσε στο CES 2019. Η Phison πουλάει τα controllers της σε μία σειρά από κατασκευαστές SSD δίσκων, οπότε αναμένουμε ότι οι καινούριοι controllers θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στους επόμενους μήνες.

Phison

Ο δοκιμαστικός SSD που έδειξε η εταιρεία και στον οποίο έκανε benchmarks για τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, έδειξαν ότι ο νέος controller είναι κάτι παραπάνω από γρήγορος. Τρέχοντας το CrystalBenchmark test οι ταχύτητες ανάγνωσης άγγιξαν τα 4GB/s και η ταχύτητα εγγραφής τα 4.2GB/s. Η ίδια η Phison δήλωσε ότι θα είναι ικανή να φτάσει ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, πιο συγκεκριμένα τα 4.8GB/s ανάγνωση και 4.4GB/s εγγραφή.

Με αυτές τις ταχύτητες η μεταφορά μεγάλων αρχείων θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα των νέων controller. Ένα επιπλέον αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι τα 900.000 IOPS (Input/output operations per second), πράγμα που θα βοηθήσει σημαντικά σε multitasking είτε πρόκειται για operations εγγραφής, ανάγνωσης ή και των δύο μαζί.

Ο PCIe 4.0 X4 SSD controller είναι τόσο προχωρημένος σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα που η εταιρεία προς το παρών δεν διαθέτει κάποιο motherboard που να μπορεί να υποστηρίξει αυτές τις ταχύτητες, ή τουλάχιστον δεν έχει δημοσιεύσει κάτι.

Λόγο του ότι οι ήδη υπάρχοντες SSD «τερματίζουν» τις ταχύτητες που μπορούν να πιάσουν τα PCIe 3.0 interfaces, αναμένουμε ότι σύντομα θα αρχίσουν να προωθούνται motherboards και hardware γενικότερα που θα υποστηρίζουν τις ταχύτητες των PCIe 4.0. Η Phison έχει ανακοινώσει ότι οι νέοι SSD θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον Σεπτέμβρη του 2019.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS