ΑρχικήsecurityΠολλές εφαρμογές εξακολουθούν να στέλνουν δεδομένα στο Facebook εν αγνοία των χρηστών

Πολλές εφαρμογές εξακολουθούν να στέλνουν δεδομένα στο Facebook εν αγνοία των χρηστών

δεδομέναΑπό τότε που κυκλοφόρησαν οι νέοι κανόνες GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάιο, έχει απαγορευτεί σε εφαρμογές και υπηρεσίες να μοιράζονται τα δεδομένα χρηστών με τρίτους, χωρίς οι χρήστες να το γνωρίζουν.

Εκείνη την εποχή, το Facebook έλαβε ειδική μεταχείριση, λόγω της ανάμειξής του στο σκάνδαλο Cambridge Analytica, όπου παραβιάστηκαν δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών.

Τώρα, η μελέτη Privacy International έχει βρει ότι πολλές δημοφιλείς εφαρμογές, εξακολουθούν να στέλνουν δεδομένα στο Facebook χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών. Με άλλα λόγια, το Facebook λαμβάνει τα δεδομένα σας, ακόμη και αν δεν είστε μέρος της πλατφόρμας του ή αν έχετε αποσυνδεθεί από αυτό.

Οι Financial Times γράφουν ότι εφαρμογές όπως οι TripAdvisor, MyFitnessPal και Skyscanner στέλνουν ευαίσθητες πληροφορίες στο Facebook, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ένας χρήστης θα τις ανοίξει στο τηλέφωνό του, ακόμα και πριν από τα permissions pop-up.

Τα δεδομένα που αποστέλλονται στο Facebook ποικίλλουν από εφαρμογή σε εφαρμογή. Γενικά, είναι το όνομα της εφαρμογής, το user ID, ο αριθμός των φορών που έχει πρόσβαση στην εφαρμογή κ.λπ.

Εντούτοις, βρέθηκαν κάποιες εφαρμογές που μοιράζονται επιπλέον πληροφορίες, όπως ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Kayak. Η εφαρμογή μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με την αναζήτηση πτήσεων, που περιλαμβάνουν ημερομηνίες ταξιδιού, προορισμούς, αριθμό μελών της οικογένειας που επιβιβάζονται στην πτήση κ.λπ.

Ωστόσο το Facebook, δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την ανταλλαγή δεδομένων. Από τότε που κυκλοφόρησαν οι νέοι κανόνες, η εταιρεία έχει συμμορφωθεί με τους νόμους GDPR και έχει ενημερώσει τα κιτ ανάπτυξης, έχει προσθέσει ακόμα και εκατοντάδες περιορισμούς API.

Το πρόβλημα εντοπίζετε στην πραγματικότητα στην πλευρά του προγραμματιστή, όπου η παλαιότερη έκδοση του κιτ ανάπτυξης εξακολουθεί να χρησιμοποιείται.

Μετά την δημοσίευση της έκθεσης, το Facebook δήλωσε στο Financial Times ότι οι προγραμματιστές πρέπει να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία automatic gathering.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS