ΑρχικήsecurityΜείνετε ασφαλείς από αυτό το Netflix phishing scam, παίζοντας ένα παιχνίδι

Μείνετε ασφαλείς από αυτό το Netflix phishing scam, παίζοντας ένα παιχνίδι

NetflixΗ αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών video streaming, έχει προσφέρει στους απατεώνες έναν νέο τρόπο να κερδίσουν εύκολα χρήματα. Μαζί με τους σχετικούς κινδύνους που αναδύθηκαν, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission) εξέδωσε μία προειδοποίηση.

Η προειδοποίηση ζητά από τους χρήστες να διαβάζουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από το Netflix με ιδιαίτερη προσοχή. Φαίνεται ότι οι απατεώνες στέλνουν ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να κλέψουν τις πληροφορίες σύνδεσης και να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Η FTC αναφέρει ειδικά ότι κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο, μπορεί κανείς να καταλήξει στην εγκατάσταση ransomware, που μπορεί να τον κλειδώσει έξω από τον υπολογιστή του. Κινούμενη στις ίδιες γραμμές, η Αστυνομία του Οχάιο κυκλοφόρησε ένα screenshot που δηλώνει ότι το Netflix “έχει κάποιο πρόβλημα με τα τρέχοντα στοιχεία χρέωσης” και χρειάζεται οι χρήστες να κάνουν κλικ σε έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο, για να ενημερώσουν τη μέθοδο πληρωμής τους.

Η προειδοποίηση συμβουλεύει τους χρήστες να επικοινωνούν απευθείας με την εταιρεία εάν έχουν υποψίες σχετικά με κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται να προέρχεται από αυτή. Θα πρέπει επίσης να εξετάσουν προσεκτικότερα τη γραμματική, την ορθογραφία, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους αριθμούς τηλεφώνου κ.λπ.

Η FTC ζήτησε επίσης από τους χρήστες να διαβιβάσουν οποιοδήποτε ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτούς, καθώς και στην αντίστοιχη εταιρεία.

Τέλος, οι χρήστες μπορούν να τεστάρουν τις γνώσεις τους σχετικά με το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) και να ελέγξουν εάν είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι, για να προστατεύσουν την ψηφιακή τους ζωή, παίζοντας αυτό το παιχνίδι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS