Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Μείνετε ασφαλείς από αυτό το Netflix phishing scam, παίζοντας ένα παιχνίδι

NetflixΗ αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών video streaming, έχει προσφέρει στους απατεώνες έναν νέο τρόπο να κερδίσουν εύκολα χρήματα. Μαζί με τους σχετικούς κινδύνους που αναδύθηκαν, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission) εξέδωσε μία προειδοποίηση.

Η προειδοποίηση ζητά από τους χρήστες να διαβάζουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από το Netflix με ιδιαίτερη προσοχή. Φαίνεται ότι οι απατεώνες στέλνουν ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να κλέψουν τις πληροφορίες σύνδεσης και να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Η FTC αναφέρει ειδικά ότι κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο, μπορεί κανείς να καταλήξει στην εγκατάσταση ransomware, που μπορεί να τον κλειδώσει έξω από τον υπολογιστή του. Κινούμενη στις ίδιες γραμμές, η Αστυνομία του Οχάιο κυκλοφόρησε ένα screenshot που δηλώνει ότι το Netflix «έχει κάποιο πρόβλημα με τα τρέχοντα στοιχεία χρέωσης» και χρειάζεται οι χρήστες να κάνουν κλικ σε έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο, για να ενημερώσουν τη μέθοδο πληρωμής τους.

Η προειδοποίηση συμβουλεύει τους χρήστες να επικοινωνούν απευθείας με την εταιρεία εάν έχουν υποψίες σχετικά με κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται να προέρχεται από αυτή. Θα πρέπει επίσης να εξετάσουν προσεκτικότερα τη γραμματική, την ορθογραφία, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους αριθμούς τηλεφώνου κ.λπ.

Η FTC ζήτησε επίσης από τους χρήστες να διαβιβάσουν οποιοδήποτε ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτούς, καθώς και στην αντίστοιχη εταιρεία.

Τέλος, οι χρήστες μπορούν να τεστάρουν τις γνώσεις τους σχετικά με το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) και να ελέγξουν εάν είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι, για να προστατεύσουν την ψηφιακή τους ζωή, παίζοντας αυτό το παιχνίδι.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *