ΑρχικήsecurityPatch του Internet Explorer προκαλεί πρόβλημα εκκίνησης σε Windows PCs

Patch του Internet Explorer προκαλεί πρόβλημα εκκίνησης σε Windows PCs

patchΜόλις πριν από λίγες ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα έκτακτο patch για τον Internet Explorer, το οποίο αποτελεί μέρος μιας ενημερωμένης έκδοσης. Η ενημερωμένη έκδοση δημιουργήθηκε για να διορθώσει μία ευπάθεια zero-day στον Internet Explorer, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον ερευνητή ασφαλείας της Google, @ _clem1.

Ωστόσο φαίνεται ότι το patch, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που διορθώνει. Ανάμεσα στα πολλά γνωστά ζητήματα που προκαλεί, όπως ανέφερε η Microsoft στο changelog, ένα μπορεί να θεωρηθεί ως πιο σοβαρό από το υπόλοιπα, καθώς καθιστά πολλούς φορητούς υπολογιστές Lenovo, ανίκανους να εκκινηθούν, μετά την εγκατάσταση του patch.

Η Microsoft αναφέρει ότι το ζήτημα αφορά μόνο τους χρήστες που διαθέτουν φορητό υπολογιστή Lenovo που τρέχει Windows 10 και έχει μνήμη RAM μικρότερη από 8 GB. Από την άλλη πλευρά, λίγες πηγές λένε ότι το ζήτημα έχει επηρεάσει μόνο τα PC που τρέχουν ακόμα την έκδοση 1607 ή το Windows 10 Anviersary Update (2016).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο οι επιχειρησιακοί υπολογιστές έχουν τη δυνατότητα να καθυστερούν τις ενημερώσεις, πιθανότατα έχουν επηρεαστεί από το ζήτημα που προκαλεί αδυναμία εκκίνησης.

Εάν έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση “KB4467691” στον υπολογιστή σας και αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, ακολουθούν ορισμένα βήματα που η Microsoft προτείνει να ακολουθήσετε:

  • Επανεκκινήστε το επηρεαζόμενο μηχάνημα χρησιμοποιώντας το UEFI.
  • Μετά από αυτό, απενεργοποιήστε το Secure Boot και στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση.
  • Αν το BitLocker είναι ενεργοποιημένο στον υπολογιστή σας, μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιήσετε αποκατάσταση του BitLocker, μετά την απενεργοποίηση του Secure Boot.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS