ΑρχικήsecurityChrome bug μπορεί να «παγώσει» το Windows PC σας

Chrome bug μπορεί να «παγώσει» το Windows PC σας

Windows

Το Google Chrome είναι ήδη γνωστό ότι επιβραδύνει τους υπολογιστές, οδηγώντας τελικά σε 100% χρήση της μονάδας δίσκου.  Τώρα όμως παρουσιάστηκε κι ένα νέο σφάλμα, που μπορεί πραγματικά να παγώσει ένα Windows 10 PC.

Η απάτη τεχνικής υποστήριξης, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, αναγκάζει το Google Chrome να χρησιμοποιεί το 100% της μονάδας δίσκου. Το σφάλμα χρησιμοποιεί κώδικα JavaScript για να δημιουργήσει ένα βρόγχο (loop), καθιστώντας αδύνατο να κλείσετε την καρτέλα ή το πρόγραμμα περιήγησης.

Η μόνη επιλογή που απομένει είναι να σταματήσετε τη διαδικασία χειροκίνητα – κάτι που μπορεί να γίνει κάνοντας τερματισμό της υπηρεσίας στο task manager ή κλείνοντας τον υπολογιστή.

Όταν κάποιος επισκέπτεται τη συγκεκριμένη διεύθυνση URL, η απάτη τεχνικής υποστήριξης εμφανίζει ένα παράθυρο διαλόγου “support.Windows.com says”, το οποίο δηλώνει ότι ο υπολογιστής είναι μολυσμένος με ιό και ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τους κωδικούς πρόσβασης, το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης, τις πληροφορίες πιστωτικών καρτών και άλλα δεδομένα.

Ακόμα κι αν κλείσετε το παράθυρο διαλόγου ή κάνετε κλικ στην επιλογή “αποτρέψτε αυτή τη σελίδα από πρόσθετα παράθυρα διαλόγου”, το πρόγραμμα περιήγησης επανέρχεται συνεχώς στη διεύθυνση URL, καθιστώντας αδύνατη την έξοδο από το βρόγχο, δεδομένου ότι τα Windows χρησιμοποιούν ήδη το 100% της μονάδας δίσκου.

Αν δείτε να εμφανίζεται ποτέ ένα τέτοιο μήνυμα, θα πρέπει να τερματίσετε τη διαδικασία “GoogleChrome.exe” με μη αυτόματο τρόπο. Βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε κλικ στην επιλογή “Επαναφορά” στο αναδυόμενο παράθυρο “Επαναφορά σελίδων;” που εμφανίζεται όταν ανοίγετε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS