Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Απαγορεύστε στις εφαρμογές να παρακολουθούν το smartphone σας μέσα από απλά βήματα!

Εκατοντάδες εφαρμογές μπορούν να σας παρακολουθούν και να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες με τους διαφημιστές και τους λιανοπωλητές. Υπάρχει όμως τρόπος να περιορίσετε το stalking και σας τον παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο.

Τουλάχιστον 75 εταιρείες λαμβάνουν τα ακριβή δεδομένα τοποθεσίας των ανθρώπων από εκατοντάδες εφαρμογές των οποίων οι χρήστες επιτρέπουν υπηρεσίες εντοπισμού θέσης για παροχές όπως ειδοποιήσεις καιρού. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν, αποθηκεύουν ή πωλούν τις πληροφορίες για να βοηθήσουν τους διαφημιστές, τις επιχειρήσεις επενδύσεων και άλλους.

Το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν τα location data companies εντοπίζουν τη συσκευή σας. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι  κάθε εφαρμογή που συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας μπορεί να τα μοιράζεται με άλλες εταιρείες, εφόσον αναφέρεται αυτή η δυνατότητα στην πολιτική απορρήτου της.

Αλλά η γλώσσα σε αυτές τις πολιτικές απορρήτου μπορεί να είναι πυκνή, τελείως παραπλανητική και να προκαλεί σύγχυση. Οι εφαρμογές που αποθηκεύουν στοιχεία τοποθεσίας για να βοηθήσουν τα επιχειρηματικά κεφάλαια, συνήθως αναφέρουν τους χρήστες ότι τα δεδομένα τους θα χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση της αγοράς – ή απλώς για «επιχειρηματικούς σκοπούς».

Αρχικά, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν την άδεια να εντοπίζουν την τοποθεσία σας.

Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές για τις data εταιρείες είναι εκείνες που προσφέρουν υπηρεσίες συνδεδεμένες με την τοποθεσία των χρηστών – συμπεριλαμβανομένου του καιρού, της διαμετακόμισης, των ταξιδιών, των αγορών και του dating – επειδή οι χρήστες λογικά θα ενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης.

Ορισμένες εφαρμογές έχουν εσωτερικές ρυθμίσεις, όπου μπορείτε να υποδείξετε ότι δεν θέλετε η τοποθεσία σας να χρησιμοποιείται για στοχοθετημένη διαφήμιση ή για άλλους σκοπούς. Μπορείτε επίσης να δώσετε την ίδια εντολή μέσα από το κύριο μενού απορρήτου της συσκευής σας.

Στις ρυθμίσεις απορρήτου της συσκευής, οι εφαρμογές παρέχουν σύντομες εξηγήσεις για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα τοποθεσίας. Μην βασίζεστε σε αυτές τις καθώς πολλές από αυτές είναι ελλιπείς και συχνά δεν αναφέρουν ότι τα δεδομένα θα μοιραστούν.

iOS

Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς την παρακολούθηση τοποθεσίας, απενεργοποιήστε τις «Υπηρεσίες τοποθεσίας». Με τις υπηρεσίες τοποθεσίας να απενεργοποιούνται εξ ολοκλήρου, μπορεί να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες υπηρεσίες, όπως οι χάρτες.

Αν έχετε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, ίσως να θέλετε να τις διαγράψετε από τη συσκευή σας.

Android

εφαρμογές

Αυτές οι οδηγίες αφορούν τα πρόσφατα τηλέφωνα Android. Σε αντίθεση με τα iPhones, τα Android δεν σας επιτρέπουν να περιορίσετε την πρόσβαση μιας εφαρμογής στην τοποθεσία σας μόνο στις στιγμές που την χρησιμοποιείτε. Οποιαδήποτε εφαρμογή στο Android που έχει την άδειά σας για να παρακολουθήσει την τοποθεσία σας μπορεί να λάβει τα δεδομένα ακόμα και όταν δεν τη χρησιμοποιείτε. Σε νεότερες εκδόσεις του Android, η συλλογή αυτών των δεδομένων περιορίζεται σε «a few times an hour«, σύμφωνα με τη Google.

Για να απενεργοποιήσετε όλες τις υπηρεσίες τοποθεσίας, απενεργοποιήστε την επιλογή «Χρήση τοποθεσίας» στις ίδιες ρυθμίσεις τοποθεσίας που περιγράφονται παραπάνω.

Αν δεν ενεργοποιήσετε καθόλου τις υπηρεσίες τοποθεσίας, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες υπηρεσίες, όπως οι χάρτες. Αν θέλετε να μπορείτε να αλλάζετε περιοδικά μεταξύ της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των υπηρεσιών τοποθεσίας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια γρήγορη ρύθμιση. Για να δείτε τις Γρήγορες ρυθμίσεις, σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή της οθόνης σας και πατήστε το μικρό μολύβι για επεξεργασία.

Αν έχετε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, ίσως να θέλετε να τις διαγράψετε από το τηλέφωνό σας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες οδηγίες αφορούν προς το παρόν τους χρήστες που μέσων στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες και για τη Ευρώπη.

 

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *