ΑρχικήinetΤο μερίδιο αγοράς του Google Chrome μειώνεται ελαφρά το Νοέμβριο

Το μερίδιο αγοράς του Google Chrome μειώνεται ελαφρά το Νοέμβριο

Παρόλο που παραμένει ο κορυφαίος περιηγητής στον κόσμο για τους σταθερούς Η/Υ, το Google Chrome υποχώρησε ελαφρώς το Νοέμβριο, αφού προηγουμένως είχε φθάσει σε ένα ιστορικό μερίδιο αγοράς της τάξεως του 66,43%.

google chrome market decline

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης της αγοράς NetMarketShare, τα τρία κυρίαρχα προγράμματα περιήγησης είχαν απώλειες στην αγορά τις τελευταίες 30 ημέρες.

Πρώτο σε απώλειες έρχεται το Google Chrome, πρόγραμμα περιήγησης της Google, το οποίο έπεσε στο 65,57% τον περασμένο μήνα, αλλά εξακολουθεί να εκτελείται σχεδόν σε 7 από τους 10 επιτραπέζιους υπολογιστές.

Ακολουθεί το Mozilla Firefox, το οποίο επίσης μειώθηκε από 9,25% σε 8,96% σε μόλις ένα μήνα. Τρίτο ακολουθεί το Microsoft Edge το οποίο μειώθηκε από 4,28% σε 4,22%, ενώ ο Internet Explorer, ο browser που δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις χαρακτηριστικών αλλά μόνο ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας, έφτασε στο 7,42%.

Ενώ για τη Microsoft η πτώση του Google Chrome και του Mozilla Firefox είναι χωρίς αμφιβολία καλή είδηση, δεν σημαίνει τίποτα στην πράξη αν το Microsoft Edge δεν αρχίσει να αυξάνει τα ποσοστά του στην αγορά. Το Edge δυσκολεύεται να βελτιώσει το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς του, καθώς οι περισσότεροι χρήστες Η/Υ προτιμούν τα δύο προαναφερθέντα προγράμματα περιήγησης.

Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της επιθετικής προσέγγισης της Microsoft όσον αφορά την προώθηση του προγράμματος περιήγησης Edge. Η εταιρεία έχει στραφεί πολλές φορές σε αμφιλεγόμενες τακτικές που δεν έχουν λάβει θετικά οι χρήστες και φαίνεται ότι η στρατηγική αυτή έχει αρνητικά αποτελέσματα.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη, από την άλλη πλευρά, είναι ότι το Microsoft Edge έχασε μερίδιο αγοράς μέσα σε ένα μήνα, όταν η Microsoft παρουσίασε μια νέα ενημέρωση των Windows 10 με βελτιώσεις για το πρόγραμμα περιήγησης. Τα Windows 10 με αριθμό έκδοσης 1809 κυκλοφόρησαν εκ νέου τον Νοέμβριο, αλλά οι χρήστες δεν είναι πολύ εντυπωσιασμένοι με τον περιηγητή της Microsoft αυτή τη στιγμή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS