ΑρχικήinetWindows 10 σχεδόν σε 700 εκατομμύρια ενεργές συσκευές

Windows 10 σχεδόν σε 700 εκατομμύρια ενεργές συσκευές

Τα Windows 10 της Microsoft εξακολουθούν (επίσημα) να μην έχουν περάσει το όριο των 700 εκατομμυρίων ενεργών συσκευών. Μπορεί να βρίσκονται σχεδόν εκεί, αλλά παραμένουν χωρίς σημαντικές αλλαγές.Windows 10
Στελέχη της Microsoft υπονοούσαν πριν από μήνες ότι η εταιρία άγγιξε το ορόσημο των 700 εκατομμυρίων ενεργών συσκευών με Windows 10, αλλά σήμερα τελικά είναι και επίσημο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλυτών για το Q4 FY’18 στις 19 Ιουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella ανακοίνωσε ότι τα Windοws 10 ήταν “ενεργά” σε περίπου 700 εκατομμύρια συσκευές. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2017, γνωρίζαμε ότι η εταιρεία απολάμβανε 600 εκατομμύρια ενεργές συσκευές.
Τα στελέχη της Microsoft είχαν ανακοινώσει την πρώτη μέρα του BUILD 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Seattle το Μάιο ότι είχαν φτάσει το ορόσημο των 700 εκατομμυρίων ενεργών συσκευών. Τους τελευταίους μήνες όμως προστέθηκε επίσημα η λέξη “σχεδόν”.
Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία ελπίζει να δει περισσότερες εγκαταστάσεις Windows 10 μετά την επικείμενη ημερομηνία λήξης της υποστήριξης των Windows 7 τον Ιανουάριο του 2020.
Οι μετρήσεις της Microsoft για ιις “ενεργές” συσκευές που αναφέρει αφορούν τις τελευταίες 28 μέρες και συμεριλαμβάνουν τα Windοws 10 σε υπολογιστές, tablets, τηλέφωνα, κονσόλες Xbox, συσκευές HoloLens και Surface. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι εκδόσεις των Windows 10.
Έτσι βλέπουμε ότι ο στόχος της εταιρείας για το 2015 να δει τα Windows 10 ενεργά σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές δεν φαίνεται να έχει κλείσει μέχρι και τα μέσα του 2018. Για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να αναφέρουμε όμως ότι η Microsoft έχει αποτραβηχτεί από την αγορά κινητών τηλεφώνων με Windοws 10, κάτι που θα ανέβαζε τα νούμερα αρκετά.
_______________________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS