ΑρχικήinetΤα Xperia XZ2, Xperia XZ3 συμμετέχουν στο Open Devices πρόγραμμα της Sony

Τα Xperia XZ2, Xperia XZ3 συμμετέχουν στο Open Devices πρόγραμμα της Sony

Στις ΗΠΑ και σε άλλες μεγάλες αγορές, τα τηλέφωνα Sony Xperia έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να εξασφαλίσουν μια σίγουρη θέση στην αγορά.  Ακόμη και μετά τις αρκετά αξιέπαινες προσπάθειες της Sony να επανεξετάσει τη γραμμή της δίνοντας έμφαση στο AI (Artificial Intelligence) και να αλλάξει τη γλώσσα σχεδιασμού της. Αλλά για μια συγκεκριμένη ομάδα χρηστών Android, η Sοny παραμένει η μόνη αξιόπιστη επιλογή όταν πρόκειται για συσκευές φιλικές για προγραμματιστές. Η εταιρεία το έχει αποδείξει ξανά με τα Xperia XZ2 και Xperia XZ3.

Από όλες τις σημαντικές εταιρείες Original Εquipment Μanufacturer (OEM) στην αγορά, η Sοny είναι η μόνη που έχει στο ιστορικό της επιτυχίες βοηθώντας τους προγραμματιστές να αναπτύξουν προσαρμοσμένες ROM και λογισμικό για τα τηλέφωνά τους. Ενώ υπάρχουν ορισμένες OEM που προσφέρουν ένα μικρό ποσοστό από αυτό, το πρόγραμμα Open Devices της Sony συνεχίζει να «μεγαλώνει» ακόμη και όταν αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές στην αγορά.

Ακόμη, ο κατάλογος των μελών δεν περιορίζεται σε παλιά ή ξεπερασμένα τηλέφωνα. Στην πραγματικότητα, η Sony προσθέτει συνεχώς τις τελευταίες ναυαρχίδες της στον κατάλογο, χρόνο με το χρόνο. Απόδειξη αυτού είναι η προσθήκη των κινητών τηλεφώνων Xperia XZ2 και Xperia XZ3, που κυκλοφόρησαν φέτος.

Με το πρόγραμμα Open Devices, η Sοny παρέχει εργαλεία και μεθόδους για να ξεκλειδώνετε τα bootloaders των κινητών συσκευών. Έχει επίσης οδηγούς για την κατασκευή της έκδοσης Android Open Source Project (AOSP) που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί ROM για την κατασκευή των costom εμπειριών τους. Επίσης, εξαιτίας αυτού η Jolla είναι σε θέση να πουλήσει μια “Sailfish X” ROM που τοποθετεί το δικό της λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux σε συσκευές Sony.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν βγαίνει πάντα κερδισμένη. Παρά το γεγονός ότι δίνει στους χρήστες και τους προγραμματιστές αυτή την ελευθερία, η Sony εξακολουθεί να δεσμεύεται από συμβόλαια και νόμους, ειδικά πάνω από το software DRM’d. Αλλά για μερικούς, το να έχουν φωτογραφίες χαμηλότερης ποιότητας ή το να χάσουν κάποια χαρακτηριστικά, δεν αποτελεί πρόβλημα αφού τα θυσιάζουν για να αποκτήσουν ανοιχτές συσκευές.

Sony

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS