15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Dharma ransomware: Μολύνει τα συστήματα του Altus Baytown Hospital

Το Altus Baytown Hospital δέχτηκε πρόσφατα επίθεση ransomware. Οι hackers κρυπτογράφησαν έγγραφα που περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες για τους ασθενείς και, φυσικά, για την αποκρυπτογράφηση τους ζητούσαν λύτρα.

Όπως αναφέρθηκε από το ABH, «Παρόλο που τα ηλεκτρονικά μας αρχεία υγείας δεν επηρεάστηκαν, μερικά από τα κλειδωμένα έγραφα περιείχαν φακέλους με πληροφορίες ασθενών όπως ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, αριθμούς αδειών οδήγησης, και ιατρικές πληροφορίες.»

Dharma ransomware

Μετά την επίθεση, το νοσοκομείο ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα για να καθορίσει τις αδυναμίες που οδηγούν στην απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα συστήματα του.

Για να υλοποιηθεί αυτό, το ABH προσέλαβε συμβούλους ασφάλειας για να βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση των κλειδωμένων αρχείων. Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι το κακόβουλο λογισμικό ήταν ένα στέλεχος του ransomware Dharma. Τελικά, τα backup αρχεία του ABH αποκρυπτογραφήθηκαν με επιτυχία.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα αρχεία δεν εκλάπησαν από τους διακομιστές.

Μετά την ανάκτηση όλων των κρυπτογραφημένων αρχείων, οι ειδικοί ασφάλειας του ABH αφαίρεσαν το ransomware από τα συστήματα του νοσοκομείου και το βοήθησαν να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για την αποτροπή τυχόν νέων επιθέσεων ransomware στα συστήματα του.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *