ΑρχικήsecurityΕπικίνδυνα και... ψεύτικα βίντεο στο Youtube!

Επικίνδυνα και… ψεύτικα βίντεο στο Youtube!

Νέα δεδομένα από το Κέντρο Έρευνας Pew της Αμερικής, επισημαίνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Youtube και καλούν τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το περιεχόμενο που παρακολουθούν. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στις Η.Π.Α., βασιζόμενη σε 4.594 ενήλικους, βρέθηκε πως οι users χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη πλατφόρμα ψυχαγωγίας για να αντλήσουν πληροφορίες σχεδόν για τα πάντα.

Youtube

Το Youtube αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή για να ανακαλύψει ο καθένας πράγματα που δεν έχει ξαναδεί και δεν έχει ξανακάνει. Συγκεκριμένα, το 87% των ατόμων απάντησαν πως το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντικό για να αποκτήσουν καινούριες δεξιότητες και να εξελιχθούν ως άτομα. Δυστυχώς όμως, η πλειονότητα των users ανέφεραν πως κατά καιρούς έχουν εκτεθεί σε λανθασμένα και ανησυχητικά videos την στιγμή που επισκέπτονται την πλατφόρμα. Το περιεχόμενο των συγκεκριμένων βίντεο είναι εντελώς ψεύτικο και είναι κάτι που συναντάται αρκετά συχνά. Πράγματι αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για το Youtube, καθώς ο κύριος λόγος της αύξησης των επισκέψεων είναι για να κατανοήσουν οι users τι συμβαίνει στον κόσμο.

Το πρόβλημα κοινοποιήθηκε όταν, πριν από λίγους μήνες, κυκλοφόρησε ένα trending βίντεο, το οποίο προωθούσε μία θεωρία συνομωσίας για τους μαθητές που ήταν θύματα στην επίθεση στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas στη Φλόριντα. Το βίντεο περιείχε στιγμιότυπα με ενοχλητικό περιεχόμενο αλλά σύντομα κατέβηκε από την πλατφόρμα, λόγω παραβίασης δικαιωμάτων.

Εδώ και αρκετό καιρό, το Youtube προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ψεύτικο περιεχόμενο και τους «ενοχλητικούς» users που εξακολουθούν να παραπληροφορούν το κοινό και να παραβιάζουν τους όρους της εταιρείας. Να επισημανθεί πως διαρκώς γίνονται προσπάθειες για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων επίβλεψης και ασφάλειας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS