Αρχικήsecurity10 σημαντικά tips για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων

10 σημαντικά tips για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων

Εσείς πόσο σοβαρά λαμβάνετε υπόψη την διαδικτυακή σας ασφάλεια; Οι περισσότεροι χρήστες έχουν στο νου τους ένα ιδανικό σενάριο του τι πρέπει να κάνουν για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους αλλά σπανίως το εφαρμόζουν.

 tips

Εμείς σας δίνουμε μερικές απλές συμβουλές για να προστατευτείτε στο διαδίκτυο.

  • Προσέξτε τους προμηθευτές των διαδικτυακών υπηρεσιών: Για περισσότερη ασφάλεια δώστε μεγαλύτερη έμφαση στο ISP (internet service provider) και συγκεκριμένα αν είναι εφικτό, αλλάξτε σε ένα ISP που δεν ελέγχει τα προσωπικά σας δεδομένα και παράλληλα εξοπλισθείτε με ένα VPN για μεγαλύτερη προστασία δεδομένων.
  • Κάντε πιο ισχυρά τα Login Credentials: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τα ίδια usernames και passwords για διαφορετικούς λογαριασμούς. Αυτό αποτρέπει τους hackers από το να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας.
  • Να ελέγχετε το WiFi που χρησιμοποιείτε: Να είστε προσεκτικοί κάθε φορά που συνδέεστε σε ένα ξένο WiFi, διότι στην περίπτωση που δεν είναι ασφαλές το δίκτυο, είναι εύκολο για έναν hacker να επιτεθεί. Αντί αυτού, να προτιμάτε πάντα τη χρήση των δεδομένων 3G και 4G για πρόσβαση στο internet.
  • Χρησιμοποιείστε μία ιδιωτική μηχανή αναζήτησης: Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αποθηκεύονται τα προσωπικά σας στοιχεία και οι αναζητήσεις σας, οπότε αυτόματα δεν θα γίνονται προσωποποιημένα τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Εγκαταστήστε ένα VPN: Το VPN είναι ένας τύπος λογισμικού που προστατεύει το browsing του internet σας, καθώς αποκρυπτογραφεί τα online δεδομένα και δεν φανερώνει την πραγματική IP σας.
  • Προσέξτε τι δημοσιεύετε στα social media: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για την επικοινωνία με τα κοντινά μας πρόσωπα. Ωστόσο, τα social media αποτελούν την καλύτερη λύση για τους hackers, καθώς μπορούν πολύ εύκολα να κλέψουν τις προσωπικές σας πληροφορίες. Καλύτερο είναι να επιτρέπετε μόνο στους φίλους σας να βλέπουν τις δημοσιεύσεις σας και όχι σε όλους. Επιπλέον, προσέξτε τα αιτήματα φιλίας με άλλα άτομα, ιδίως στο Facebook.
  • Κάντε συχνά τις αναβαθμίσεις: Ποτέ μην αγνοείτε τις αναβαθμίσεις. Το καλύτερο είναι να τις κάνετε εγκαίρως για να αποκατασταθούν τυχόν σφάλματα και αδυναμίες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητά σας.

Η ιδιωτικότητα του καθενός αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και δεν θα πρέπει να παραβιάζεται με τον οποιονδήποτε τρόπο. Η Google, τα social media και οι εταιρείες smartphones σας προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια αλλά πρέπει και από τη δική σας μεριά να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS