Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
Latest Posts

10 σημαντικά tips για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων

Εσείς πόσο σοβαρά λαμβάνετε υπόψη την διαδικτυακή σας ασφάλεια; Οι περισσότεροι χρήστες έχουν στο νου τους ένα ιδανικό σενάριο του τι πρέπει να κάνουν για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους αλλά σπανίως το εφαρμόζουν.

 tips

Εμείς σας δίνουμε μερικές απλές συμβουλές για να προστατευτείτε στο διαδίκτυο.

  • Προσέξτε τους προμηθευτές των διαδικτυακών υπηρεσιών: Για περισσότερη ασφάλεια δώστε μεγαλύτερη έμφαση στο ISP (internet service provider) και συγκεκριμένα αν είναι εφικτό, αλλάξτε σε ένα ISP που δεν ελέγχει τα προσωπικά σας δεδομένα και παράλληλα εξοπλισθείτε με ένα VPN για μεγαλύτερη προστασία δεδομένων.
  • Κάντε πιο ισχυρά τα Login Credentials: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τα ίδια usernames και passwords για διαφορετικούς λογαριασμούς. Αυτό αποτρέπει τους hackers από το να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας.
  • Να ελέγχετε το WiFi που χρησιμοποιείτε: Να είστε προσεκτικοί κάθε φορά που συνδέεστε σε ένα ξένο WiFi, διότι στην περίπτωση που δεν είναι ασφαλές το δίκτυο, είναι εύκολο για έναν hacker να επιτεθεί. Αντί αυτού, να προτιμάτε πάντα τη χρήση των δεδομένων 3G και 4G για πρόσβαση στο internet.
  • Χρησιμοποιείστε μία ιδιωτική μηχανή αναζήτησης: Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αποθηκεύονται τα προσωπικά σας στοιχεία και οι αναζητήσεις σας, οπότε αυτόματα δεν θα γίνονται προσωποποιημένα τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Εγκαταστήστε ένα VPN: Το VPN είναι ένας τύπος λογισμικού που προστατεύει το browsing του internet σας, καθώς αποκρυπτογραφεί τα online δεδομένα και δεν φανερώνει την πραγματική IP σας.
  • Προσέξτε τι δημοσιεύετε στα social media: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για την επικοινωνία με τα κοντινά μας πρόσωπα. Ωστόσο, τα social media αποτελούν την καλύτερη λύση για τους hackers, καθώς μπορούν πολύ εύκολα να κλέψουν τις προσωπικές σας πληροφορίες. Καλύτερο είναι να επιτρέπετε μόνο στους φίλους σας να βλέπουν τις δημοσιεύσεις σας και όχι σε όλους. Επιπλέον, προσέξτε τα αιτήματα φιλίας με άλλα άτομα, ιδίως στο Facebook.
  • Κάντε συχνά τις αναβαθμίσεις: Ποτέ μην αγνοείτε τις αναβαθμίσεις. Το καλύτερο είναι να τις κάνετε εγκαίρως για να αποκατασταθούν τυχόν σφάλματα και αδυναμίες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητά σας.

Η ιδιωτικότητα του καθενός αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και δεν θα πρέπει να παραβιάζεται με τον οποιονδήποτε τρόπο. Η Google, τα social media και οι εταιρείες smartphones σας προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια αλλά πρέπει και από τη δική σας μεριά να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *