ΑρχικήinetΈρχονται τα νέα αναδιπλούμενα κινητά με λειτουργικό Android

Έρχονται τα νέα αναδιπλούμενα κινητά με λειτουργικό Android

Στην διάσκεψη των προγραμματιστών, εκπρόσωποι της Samsung ανακοίνωσαν πως θα αποκαλυφθούν σύντομα τα features των αναδιπλούμενων κινητών της, με τη βοήθεια της Google.

Android foldable

Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει μία αναδιπλούμενη συσκευή με λειτουργικό Android, η οποία θα επιτρέπει στις εφαρμογές να προσαρμόζονται στα κινητά, κάθε φορά που αυτά διπλώνουν. Έρχονται λοιπόν διαφορετικής κατηγορίας κινητά με ιδιαίτερα οφέλη. Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθεί μία ταινία στη διπλωμένη οθόνη του κινητού την ώρα που βρίσκεται στο λεωφορείο αλλά παράλληλα θα μπορεί να προσαρμόσει το μέγεθος του βίντεο στην κανονική οθόνη, όταν βρίσκεται σπίτι του. Το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν αποτελεί μία θεωρητική άσκηση αλλά κάτι που η Google ήδη δοκιμάζει σε συνεργασία με κατασκευαστές κινητών που στοχεύουν σε αναδιπλούμενες συσκευές, συμπεριλαμβανόμενης της εταιρείας Samsung.

Το Android δεν είναι η μόνη πλατφόρμα που δοκιμάζει τις αναδιπλούμενες συσκευές. Επίσης από τον περασμένο μήνα, η Intel δουλεύει πάνω σε αυτό. Να διευκρινισθεί πως οι συσκευές που η Intel πρόβαλε και στο Youtube περιείχαν διπλές οθόνες και όχι αναδιπλούμενες.

Είναι σχεδόν ολοφάνερο πως άλλες εταιρείες επιχειρούν παρόμοιες καινοτομίες. Φήμες κυκλοφορούν και για την Microsoft, η οποία τεστάρει συσκευές με κύριο χαρακτηριστικό το multiscreen, χωρίς φυσικά να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα οποιαδήποτε πληροφορία.

Όσον αφορά την Google, σίγουρα θα υπάρξουν δηλώσεις για την κατηγορία των νέων fordable κινητών με πλατφόρμα Android αρκετά σύντομα.

Παρόλο που το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα foldable phones από διάφορες εταιρείες, δεν γνωρίζουμε επισήμως τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των νέων συσκευών και αν και κατά πόσο αληθεύουν τα όσα λέγονται. Συγκεκριμένα, η Samsung εκτιμάται πως θα κυκλοφορήσει τα δικά αναδιπλούμενα mobiles το πρώτο τρίμηνο του 2019.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS