ΑρχικήsecurityFacebook: 120 εκατομμύρια λογαριασμοί προς πώληση σε blackhat forum

Facebook: 120 εκατομμύρια λογαριασμοί προς πώληση σε blackhat forum

Σύμφωνα με έρευνα με διεξήγαγε το BBC, ένας πωλητής με το όνομα “FBSaler” έκανε μια δημοσίευση σε blackhat forum, ισχυριζόμενος ότι έχει πρόσβαση σε δεδομένα 120 εκατομμυρίων λογαριασμών του Facebook καθώς και ότι έχει πρόσβαση στα προσωπικά μηνύματα από 81.000 από αυτούς τους λογαριασμούς. Για κάθε έναν από αυτούς τους λογαριασμούς, ο FBSaler ζητάει μόλις 10 cent!

facebook hacked accounts

Ο FBSaler δημοσίευσε για πρώτη φορά για τους  Facebook λογαριασμούς που έχει στην κατοχή του, σε ένα πολύ γνωστό forum με όνομα BlackHatWorld οπού ο ίδιος ανέφερε το μήνυμα “Πουλάμε προσωπικές πληροφορίες χρηστών του Facebook. Η βάση δεδομένων μας περιέχει 120 εκατομμύρια λογαριασμούς, και μπορούμε να τους διαχωρίσουμε με βάση την γεωγραφική τοποθεσία του ιδιοκτήτη τους. Η τιμή του κάθε λογαριασμού είναι 10 cents”. Στο ίδιο post υπήρχε μια διεύθυνση ενός ισtότοπου με όνομα FBServer, οπού υπήρχαν δείγματα από κάποιους λογαριασμούς.

Στην έρευνα του το BBC ανακάλυψε ότι ο ίδιος πωλητής είχε στην κατοχή του δεδομένα για 176.000 ακόμα λογαριασμούς, οι οποίοι πιστεύεται ότι είχαν μαζευτεί από χρήστες που απλά δεν είχαν αποκρύψει αυτές τις πληροφορίες. Σύμφωνα με έρευνα του Facebook, ο τρόπος με τον οποία συλλέχθηκαν τα στοιχεία όλων των λογαριασμών που πουλάει ο FBSaler είναι μέσω κακόβουλων επεκτάσεων για περιηγητές.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα malware που διαδίδονται μέσω επεκτάσεων για περιηγητές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί με το τι είδους λογισμικό χρησιμοποιείται.  Προτείνεται σε μεγάλο βαθμό να μην χρησιμοποιείται επεκτάσεις αν δεν είσαστε σίγουροι για την ασφαλή λειτουργία τους, ή αν δεν έχουν πολλές και καλές κριτικές από άλλους χρήστες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS