ΑρχικήinetΤο Twitter δημοσιοποιεί Ρωσικά Troll Accounts

Το Twitter δημοσιοποιεί Ρωσικά Troll Accounts

TwitterΔεδομένου ότι το 2016 οι αμερικανικές εκλογές ενεπλάκησαν με το Twitter, η δημοφιλής πλατφόρμα έχει γίνει πολύ επιμελής ως προς τον εντοπισμό τυχόν troll accounts. Τώρα, η εταιρεία δημοσιεύει τα troll tweets προκειμένου οι άνθρωποι να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε δεδομένα που περιλαμβάνουν 10 εκατομμύρια tweets, τα οποία παρουσιάζουν κείμενο, εικόνες, GIF και βίντεο από τη Ρωσία και τους λογαριασμούς που συνδέονται με το Ιράν.

Το σύνολο των δεδομένων αποτελείται από 3.841 λογαριασμούς από τη Ρωσική υπηρεσία Internet Research Agency και 770 λογαριασμούς πιθανόν από το Ιράν. Περιλαμβάνει επίσης 2 εκατομμύρια GIF, βίντεο και καταγραμμένα Periscope live streams. Ορισμένα δεδομένα χρονολογούνται από το 2009.

Το Twitter εξηγεί το λόγο πίσω από τη δημοσίευση των εν λόγω tweets: “Κάνουμε τα δεδομένα αυτά διαθέσιμα, με στόχο να ενθαρρύνουμε την ανοιχτή έρευνα και τη διερεύνηση αυτών των συμπεριφορών από ερευνητές και ακαδημαϊκούς σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος της μεγάλης πρωτοβουλίας του Twitter, να κάνει τέτοιες δραστηριότητες δημόσιες προκειμένου ο κόσμος να εντοπίζει τα troll accounts. Σε ένα blog post το 2016, το Twitter ανακοίνωσε ότι ανοίγει την έρευνά του στο κοινό (ερευνητές, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους), που μπορεί να βοηθήσει το κοινωνικό δίκτυο να αναλύσει τα tweets.

Το να δημοσιοποιεί τα εχθρικά tweets, φαίνεται μια αποτελεσματική προσέγγιση για τον περιορισμό των troll accounts. Είναι προφανές ότι η ομάδα του Twitter από μόνη της δεν μπορεί να καθαρίσει όλους τους λογαριασμούς και τα tweets, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλά tweets χάνονται όταν οι χρήστες δεν τα αναφέρουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS