ΑρχικήsecurityΤο Facebook Portal συλλέγει δεδομένα για προβολή στοχευμένων διαφημίσεων

Το Facebook Portal συλλέγει δεδομένα για προβολή στοχευμένων διαφημίσεων

PortalΌταν το Facebook ξεκίνησε το Portal – μια handsfree συσκευή βίντεο κλήσης- για να ανταγωνιστεί το Amazon Alexa και το Google Home Hub, υπήρξε ανησυχία σχετικά με την ιδιωτικότητα και τη συλλογή δεδομένων από τη συσκευή. Δεδομένης της φήμης του Facebook, για τον όχι και τόσο καλό χειρισμό των δεδομένων των χρηστών του και των πρόσφατων περιπτώσεων παραβίασης, όλοι πίστευαν ότι είναι μια ανόητη κίνηση από την εταιρεία.

Την εποχή εκείνη, εκπρόσωποι του Facebook δήλωσαν ότι η συσκευή δεν συλλέγει δεδομένα για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων. Ωστόσο, η εταιρεία έχει αλλάξει τα λεγόμενά της τώρα και το Facebook δηλώνει ότι η συσκευή βίντεο κλήσεων είναι ικανή να συλλέξει κάποιες “πληροφορίες” που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή διαφημίσεων στους χρήστες.

Η επίσημη δήλωση του Facebook στο Recode λέει μεταξύ άλλων: “… .. συλλέγουμε τους ίδιους τύπους πληροφοριών (δηλ. δεδομένα χρήσης, διάρκεια κλήσεων, συχνότητα κλήσεων) που συλλέγονται κι από άλλες συσκευές με δυνατότητα Messenger. Έχουμε τη συνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να ενημερώσουμε τις διαφημίσεις που σας παρουσιάζουμε σε όλες τις πλατφόρμες μας. Άλλα γενικά δεδομένα χρήσης, όπως η συνολική χρήση εφαρμογών κ.λπ., μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προβολή διαφημίσεων.”

Με απλά λόγια, το Facebook εννοεί ότι η συσκευή είναι σε θέση να συλλέγει δεδομένα, αλλά δεν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για διαφημιστικούς σκοπούς ακόμα.

Αυτό κάνει το Portal μία ακόμα συσκευή που συλλέγει τα δεδομένα σας και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητά σας. Θα είναι λοιπόν κάπως δύσκολο για το Facebook να διαθέσει το hardware του στο εμπόριο, εν μέσω των αυξανόμενων περιπτώσεων παραβίασης δεδομένων και της μείωσης της εμπιστοσύνης των χρηστών προς την εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS