Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Πώς μπορείτε να αποφύγετε το νέο hack που επηρεάζει το PS4;

PS4Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών του PS4 ανέφεραν στο Reddit ένα hack, που λαμβάνει χώρα μέσω ενός κακόβουλου μηνύματος που περιέχει μια συμβολοσειρά χαρακτήρων οι οποίοι «συντρίβουν» την κονσόλα. Πολλοί χρήστες επιβεβαίωσαν την επίθεση, αλλά ακόμα η Sony δεν έχει κάνει δήλωση σχετικά με αυτή.

Η επίθεση στο PS4 πραγματοποιείται όταν ένας χρήστης λάβει ένα μολυσμένο μήνυμα που προκαλεί διακοπή στη λειτουργία της κονσόλας. Μερικοί χρήστες έχουν πει ότι η επίθεση παγώνει την κονσόλα τους και δεν τους αφήνει άλλη επιλογή, από το να κάνουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Πώς να αποφύγετε το PS4 Hack;

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε οποιαδήποτε τέτοια επίθεση:

  • Ρυθμίστε το Message Setting στο Friends ή No One
  • Μεταβείτε στο Settings από την κονσόλα σας, κάντε κλικ στο Account Management > Privacy Settings και ανοίξτε το ‘Personal Info| Messages’.
  • Επιλέξτε το Messages και στη συνέχεια «Friends» ή «No One». Οι περισσότεροι από τους χρήστες που έπεσαν θύμα του hack ανέφεραν ότι η προεπιλεγμένη ρύθμισή τους ήταν «Anyone».

Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, μέσω ενός προγράμματος περιήγησης. Καταχωρίστε τα διαπιστευτήριά σας και επιλέξτε το Personal Info| Messages για την αλλαγή των ρυθμίσεων.

Kάντε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο PS4 αν έχετε επηρεαστεί

Εάν έχετε ήδη επηρεαστεί από το hack, θα ήταν χρήσιμο να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσω ασφαλούς λειτουργίας, απενεργοποιώντας την κονσόλα σας, κρατώντας πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας παρατεταμένα μέχρι να ηχήσει δύο φορές. Στη συνέχεια, επιλέξτε το «Initialise PS4» σε ασφαλή λειτουργία.

Αποφύγετε το άνοιγμα μηνυμάτων από την κονσόλα PS4

Δεδομένου ότι το άνοιγμα οποιουδήποτε άγνωστου μηνύματος μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκάρισμα της κονσόλας σας. Μπορείτε να ελέγξετε μηνύματα από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του Sony Play Station 4 την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το Google Play Store και το Apple App Store.

Αναμένουμε από τη Sony να κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για να κλείσει αυτό το ζήτημα. Μέχρι τότε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω συμβουλές για να διατηρήσετε την κονσόλα PS4 σας ασφαλή.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *