ΑρχικήinetΗ πιο γρήγορη κάμερα του κόσμου παγώνει το χρόνο με 10 τρισεκατομμύρια...

Η πιο γρήγορη κάμερα του κόσμου παγώνει το χρόνο με 10 τρισεκατομμύρια καρέ/δευτερόλεπτο

γρήγορηΗ τεχνολογία έχει προχωρήσει σε επίπεδο που οι μηχανές μπορούν να εκτελέσουν πράξεις που κάποτε θεωρούνταν αδύνατες από τους ανθρώπους. Το T-CUP – η πιο γρήγορη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο, αναπτύχθηκε από τον Jinyang Liang ο οποίος είναι καθηγητής INRS και εξειδικευμένος ειδικός στην απεικόνιση.

Με τη βοήθεια των συναδέλφων του, έχει αναπτύξει την κάμερα T-CUP που συλλαμβάνει δέκα τρισεκατομμύρια καρέ ανά δευτερόλεπτο και μπορεί να παγώσει το χρόνο και το φως.

Όπως αναφέρθηκε από το Πανεπιστήμιο INRS, βασίζεται στο σύστημα T-CUP όπου το CUP αναφέρεται στην τεχνική Compressed Ultrafast Photography η οποία βασίζεται σε τυχαίους κωδικούς για την κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση της εξαιρετικά γρήγορης δυναμικής σκηνής με συμπιεσμένο αλγόριθμο ανίχνευσης, σύμφωνα με το The Optical Society of America. Το σύστημα λειτουργεί με μια κάμερα femtosecond (ένα τετράκις εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου) που ενσωματώνει επίσης έναν τύπο απόκτησης δεδομένων που χρησιμοποιείται συνήθως σε εφαρμογές όπως η τομογραφία.

Το T-CUP έχει αποκτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ για την ταχύτητα απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε φουτουριστικά μικροσκόπια που βρίσκουν εφαρμογή σε τομείς όπως η βιοϊατρική μεταξύ άλλων. Με την κάμερα, είναι δυνατή η ανάλυση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ φωτός και ύλης με απαράμιλλη χρονική ανάλυση.

Μιλώντας για την εφεύρεσή του, ο Jinyang Liang είπε: “Είναι ένα θαυμάσιο επίτευγμα από μόνο του, αλλά βλέπουμε ήδη δυνατότητες να αυξηθεί περεταίρω η ταχύτητα απεικόνισης.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS