Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Windows 10 October 2018 Update: Ξεκίνησαν τα σφάλματα, ετοιμαστείτε…

Ένα σφάλμα στο Windows 10 October 2018 Update (έκδοση 1809) προκαλεί την πλήρη κατάργηση ορισμένων αρχείων κατά την εγκατάσταση της νέας ενημέρωσης στο σύστημα.

Ενώ, σε αυτό το σημείο, δεν είναι ακόμα γνωστό πόσο διαδεδομένο είναι αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν αρκετές αναφορές στο διαδίκτυο που το επιβεβαιώνουν.

Κρίνοντας από τις αναφορές των χρηστών, το σφάλμα εντοπίζεται κατά την αναβάθμιση από την ενημερωμένη έκδοση Windows 10 Fall Creators στην ενημερωμένη έκδοση του Οκτωβρίου του 2018 μέσω του Windows Update.

Αρχεία όπως έγγραφα, εικόνες, μουσική και βίντεο που είναι αποθηκευμένα σε βιβλιοθήκες των Windows 10 διαγράφονται χωρίς καμία προειδοποίηση και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τρόπος ανάκτησης εάν δεν είχε δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας πριν από την αναβάθμιση.

Windows 10

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι παρόλο που υπάρχει φάκελος Windows.old που επιτρέπει στους χρήστες να επιστρέψουν στην προηγούμενη έκδοση των Windows, δεν περιλαμβάνονται αντίγραφα ασφαλείας για αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε βιβλιοθήκες.

Η Microsoft, από πλευράς της, δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, άρα δεν έχει βρεθεί και κάποια λύση ακόμα. Συνιστούμε λοιπόν στους χρήστες των Windows 10 να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων τους πριν ξεκινήσουν την εγκατάσταση του Windows 10 October 2018 Update (έκδοση 1809).

Πληροφοριακά, η αιτία του προβλήματος δεν έχει ανακαλυφθεί και είναι πολύ δύσκολο να πούμε ποια συστήματα θα μπορούσαν να επηρεαστούν.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *