ΑρχικήinetXbox One: Σύντομα θα υποστηρίζει πληκτρολόγιο και ποντίκι

Xbox One: Σύντομα θα υποστηρίζει πληκτρολόγιο και ποντίκι

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι σε λίγες μόλις εβδομάδες θα κυκλοφορήσει ένα update για το Xbox One, χάρη στο οποίο οι Xbox One κονσόλες θα υποστηρίζουν την χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού, σε συνεργασία με την Razer. Η Razer, γνωστή εταιρεία για τα ποιοτικά  gaming περιφερικά που κυκλοφορεί, θα παρέχει την καλύτερη δυνατή input εμπειρία στην κονσόλα της Microsoft. Προς το παρών δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αλλά κάποια στοιχεία που κυκλοφόρησαν νωρίτερα μιλούν για υποστήριξη Chrome RGB προγραμματιζόμενου φωτισμού, πράγμα που είναι δυνατό μόνο μέσω των driver της Razer.

xbox one microsoft

Το Warframe θα είναι ένας από τους πρώτους τίτλους που θα υποστηρίζουν την νέα αυτή λειτουργία.

Φυσικά η υποστήριξη πληκτρολογίου και ποντικιού δεν θα είναι μόνο για τα περιφερειακά της Razer αλλά για τα περισσότερα ενσύρματα ή ασύρματα περιφερικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους τίτλους. Η συμβατότητα θα διαφέρει από τίτλο σε τίτλο, και είναι αποκλείστηκα ευθύνη των developer το αν θα το υποστηρίζουν οι τίτλοι τους ή όχι.

Η Microsoft γνωρίζει ότι με την υποστήριξη εξωτερικών περιφερικών σε συγκεκριμένους τίτλους υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει προβάδισμα σε μερικούς χρήστες (ειδικά σε competitive modes), και για αυτό τον λόγο θα είναι προσεκτική. Πάνω από όλα στοχεύει στην δίκαιη και ισορροπημένη διασκέδαση των χρηστών του Xbox.

Τέλος δεν είναι ακόμα σίγουρο το πως θα πάει αυτή η λειτουργία. Έχουν υπάρξει στο παρελθόν τρόποι με τους οποίους μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν ποντίκι και πληκτρολόγια στην κονσόλα τους, αλλά είναι ανεπίσημες λύσεις από τρίτες εταιρείες, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται από πολλούς. Τώρα θα είναι αρκετά εύκολο να χρησιμοποιηθούν αυτά τα περιφερικά, αλλά οι developers θα χρειαστούν λίγο καιρό μέχρι να πετύχουν την «λεπτή γραμμή» μεταξύ δίκαιου και μη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS