Τρίτη, 7 Απριλίου, 17:40
Αρχική inet Google: σώζει τη δημοσιογραφία, σπάει το δυοπώλιο για το μονοπώλιο

Google: σώζει τη δημοσιογραφία, σπάει το δυοπώλιο για το μονοπώλιο

Η Google σκοπεύει να σώσει τη δημοσιογραφία, να αποτρέψει τα ψεύτικα νέα (fake news) και το πιο σημαντικό να χτυπήσει το δυοπώλιο αφήνοντας το Facebook να τραβάει τον δικό του δρόμο, φυσικά για να ενισχύσει το μονοπώλιο…

Τι κάνετε όταν το ένα μισό από το διαφημιστικό δυοπώλιο αρχίζει να απειλεί την επιχείρησή σας;Google

Χτυπάτε τον αντίπαλό σας με κάθε τρόπο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνεργάζεστε με τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

Η Google ανακοίνωσε τα σχέδιά της για συνεργασία με ειδησεογραφικούς οργανισμούς για την αύξηση των ψηφιακών εσόδων τους και την ενίσχυση της δημοσιογραφίας (sic). Το σχέδιο της Google είναι να “οικοδομήσει έναν πιο ενημερωμένο κόσμο” και να “μοιραστεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον”.

Η Google ξεκίνησε την Πρωτοβουλία Ειδήσεων Google (Google News Initiative) για να βοηθήσει τη δημοσιογραφία να ευδοκιμήσει στην σημερινή ψηφιακή εποχή.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Το Google News Initiative αποτελεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια της Goοgle να βοηθήσει την Δημοσιογραφία να ευδοκιμήσει στην ψηφιακή εποχή, με τη δέσμευση να διαθέσει 300 εκατομμύρια δολάρια σε 3 χρόνια.

 Το Google News Initiative συγκεντρώνει όλα όσα κάνει η Goοgle στον κλάδο της Δημοσιογραφίας σε μια ενιαία πρωτοβουλία για τη στήριξη της ποιοτικής ανεξάρτητης Δημοσιογραφίας, την οικονομική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που προάγουν την καινοτομία, και θα εστιάσει σε τρεις προτεραιότητες:

  • Την ανάπτυξη και ενίσχυση της ποιοτικής δημοσιογραφίας
  • Την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων για τη βιώσιμη ανάπτυξη
  • Την ενίσχυση των ειδησεογραφικών ομίλων μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας

Η Google μετατράπηκε από εχθρός των media στον καλύτερό τους φίλο σε χρόνο μηδέν. Γιατί;

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι:

  • Η εταιρεία θα πρέπει να μπει μπροστά από αυτό το επερχόμενο ειδησεογραφικό τρένο που μεταφέρει ψεύτικα και μπορεί να διαχειρίζεται αποτελέσματα εκλογών πριν το κάνει το Facebook.
  • Οι εκδότες έχουν απογοητευτεί από το Facebook, το οποίο δεν βοήθησε τα πράγματα με το προβάλει κάθε ανίδεο εκδότη ειδήσεων για να αντισταθμίσει την κυριαρχία της Goοgle.
  • Η Goοgle δεν θέλει ρυθμιστές να χτυπούν τον Sundar Pichai όταν μπορούν να αφήσουν τον CEO του Facebook Mark Zuckerberg να ζει με τα προβλήματά του (βλέπε Cambridge Analytica και διαρροή δεδομένων από 50 εκατομμύρια προφίλ του Facebook).
  • Οι καταναλωτές θέλουν περισσότερο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους, σύμφωνα με την Deloitte κάτι που θα προστεθεί σύντομα στα προβλήματα του Facebook.
  • Το δυοπώλιο του Facebook και της Google φαίνεται να εξασθενεί.

Αυτό το τελευταίο σημείο είναι μάλλον το πρωταρχικό θέμα που πρέπει να εξετάσετε για να καταλάβετε καλύτερα  την πρωτοβουλία της Google να “σώσει” την δημοσιογραφία.

Σύμφωνα με το eMarketer, το Facebook και η Goοgle θα πιάσουν το 56,8% των επενδύσεων στις ψηφιακές διαφημίσεις στις ΗΠΑ το 2018, από 58,5% που είχαν το 2017.  Το 2016, η Goοgle και το μερίδιο του Facebook μαζί έφτανε το 73%.

Εικόνα: ZDNnet

Έτσι το project Google News Initiative μπορεί να έχει νόημα. Γιατί; Το eMarketer αναφέρει ότι οι Amazon και Snapchat αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Η Goοgle και το Facebook συνειδητοποιούν ότι είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς αληθινές και ψεύτικες ειδήσεις. Και οι δύο εταιρείες συνειδητοποιούν επίσης ότι οι χρήστες αρχίζουν να αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν και μοιράζονται τα δεδομένα τους.

Όλα φωνάζουν για μεγάλες επερχόμενες αλλαγές και από τις δύο εταιρείες (κανείς δεν πιστεύει ότι το Facebook θα μείνει με σταυρωμένα τα “χέρια”).

Ας δούμε ποιες θα είναι….

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...