Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Η AdGuard επαναφέρει όλους τους κωδικούς πρόσβασης μετά από επίθεση

Ο διευθύνων σύμβουλος της AdGuard, Andrey Meshkov, ανακοίνωσε στο blog της εταιρείας μέσω μιας ειδοποίησης ασφαλείας ότι η εταιρεία έχει επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης για όλους τους καταχωρημένους λογαριασμούς μετά από μια επίθεση.

Σύμφωνα με την αναφορά του Meshkov, οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν συνδυασμούς χρηστών / κωδικών πρόσβασης για να δουν αν οποιοδήποτε από τα data της βάσης δεδομένων ταιριάζει με τα credentials οποιουδήποτε λογαριασμού AdGuard.

Η επίθεση εντοπίστηκε από την ομάδα της AdGuard μετά από μια σειρά διαδοχικών προσπαθειών σύνδεσης στο σύστημα λογαριασμού του AdGuard που άρχισε να προέρχεται από ένα ευρύ φάσμα υποψήφιων IP από όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η επίθεση σταμάτησε λίγο μετά την εφαρμογή αυτοματοποιημένων «περιορισμών τιμών» από την ομάδα AdGuard, η οποία αποφάσισε ότι οι servers της εταιρείας είχαν αρκετές προσπάθειες σύνδεσης για λίγο.

Ως άμεση απάντηση σε αυτή την επίθεση πιστοποίησης, η ΑdGuard επαναφέρει όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς για να βεβαιωθεί ότι τα δεδομένα των χρηστών είναι ασφαλή.

Επιπλέον, έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρότερες απαιτήσεις για τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης κατά την πραγματοποίηση ή την ενημέρωση ενός λογαριασμού AdGuard καθώς και ένα σύστημα ειδοποίησης χρηστών όταν ένας από τους κωδικούς πρόσβασης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν με το λογαριασμό τους βρίσκεται ήδη στη βάση δεδομένων HaveIBeenPwned των εκτεθειμένων λογαριασμών.

Ο Meshkov δήλωσε ότι «Δεν γνωρίζουμε σε ποιο λογαριασμό προσεγγίστηκαν ακριβώς οι εισβολείς. Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στη βάση δεδομένων ΑdGuard είναι κρυπτογραφημένοι, ώστε να μην μπορούμε να ελέγξουμε αν υπάρχει κάποιος από αυτούς στη γνωστή βάση δεδομένων που έχει διαρρεύσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να επαναφέρουμε τους κωδικούς πρόσβασης όλων των χρηστών.»

Όλοι οι χρήστες του ΑdGuard πρέπει να επιλέξουν έναν νέο κωδικό πρόσβασης μετά την επαναφορά του συστήματος και για να το κάνουν μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες βήμα προς βήμα που είναι διαθέσιμες στη σελίδα Password Reset της AdGuard.

Ως τελικό σημείωμα, ο CEO της ΑdGuard δήλωσε ότι η εταιρεία σκέφτεται να εισαγάγει το έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για όλους τους χρήστες, για να αυξήσει την ασφάλεια των λογαριασμών τους.

AdGuard

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *