Όσοι παρακολουθούν πολύ πορνό, πέφτουν πιο συχνά θύματα phishing
infosec

Όσοι παρακολουθούν πολύ πορνό, πέφτουν πιο συχνά θύματα phishing

Οι ιστότοποι για ενηλίκους είναι επιρρεπείς σε διάφορες κακόβουλες λειτουργίες και απειλές στον κυβερνοχώρο και μια νέα έρευνα από την...
Read More
infosec

Το πολύ κρίσιμο Drupal RCE σφάλμα επηρεάζει εκατομμύρια websites

Οι διαχειριστές πρέπει να δημιουργήσουν μια νέα ενημέρωση για να διορθώσουν μια ευπάθεια απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα. Η πλατφόρμα του συστήματος...
Read More
infosec

OkCupid: Η ιστοσελίδα γνωριμιών εκθέτει προσωπικά δεδομένα!

Σύμφωνα με αρκετές δημοσιεύσεις ειδικών, η ιστοσελίδα γνωριμιών, OkCupid, διαθέτει ευπάθεια εντός της εφαρμογής που μπορεί να επιτρέψει στους hackers...
Read More
infosec

7ο Συνέδριο Security Project: Οι Νέες Τεχνολογίες για την Ασφάλεια

Στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Security Project (www.securityproject.gr) - που διοργανώνεται από την Smart Press και το περιοδικό Security Manager...
Read More
infosec

Cisco: Διορθώνει root holes στο HyperFlex και περισσότερα σφάλματα ασφαλείας

Η Cisco εξέδωσε την Τετάρτη μια δέσμη security updates, τα οποία, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν συνολικά...
Read More
Latest Posts

Η AdGuard επαναφέρει όλους τους κωδικούς πρόσβασης μετά από επίθεση

Ο διευθύνων σύμβουλος της AdGuard, Andrey Meshkov, ανακοίνωσε στο blog της εταιρείας μέσω μιας ειδοποίησης ασφαλείας ότι η εταιρεία έχει επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης για όλους τους καταχωρημένους λογαριασμούς μετά από μια επίθεση.

Σύμφωνα με την αναφορά του Meshkov, οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν συνδυασμούς χρηστών / κωδικών πρόσβασης για να δουν αν οποιοδήποτε από τα data της βάσης δεδομένων ταιριάζει με τα credentials οποιουδήποτε λογαριασμού AdGuard.

Η επίθεση εντοπίστηκε από την ομάδα της AdGuard μετά από μια σειρά διαδοχικών προσπαθειών σύνδεσης στο σύστημα λογαριασμού του AdGuard που άρχισε να προέρχεται από ένα ευρύ φάσμα υποψήφιων IP από όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η επίθεση σταμάτησε λίγο μετά την εφαρμογή αυτοματοποιημένων «περιορισμών τιμών» από την ομάδα AdGuard, η οποία αποφάσισε ότι οι servers της εταιρείας είχαν αρκετές προσπάθειες σύνδεσης για λίγο.

Ως άμεση απάντηση σε αυτή την επίθεση πιστοποίησης, η ΑdGuard επαναφέρει όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς για να βεβαιωθεί ότι τα δεδομένα των χρηστών είναι ασφαλή.

Επιπλέον, έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρότερες απαιτήσεις για τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης κατά την πραγματοποίηση ή την ενημέρωση ενός λογαριασμού AdGuard καθώς και ένα σύστημα ειδοποίησης χρηστών όταν ένας από τους κωδικούς πρόσβασης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν με το λογαριασμό τους βρίσκεται ήδη στη βάση δεδομένων HaveIBeenPwned των εκτεθειμένων λογαριασμών.

Ο Meshkov δήλωσε ότι «Δεν γνωρίζουμε σε ποιο λογαριασμό προσεγγίστηκαν ακριβώς οι εισβολείς. Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στη βάση δεδομένων ΑdGuard είναι κρυπτογραφημένοι, ώστε να μην μπορούμε να ελέγξουμε αν υπάρχει κάποιος από αυτούς στη γνωστή βάση δεδομένων που έχει διαρρεύσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να επαναφέρουμε τους κωδικούς πρόσβασης όλων των χρηστών.»

Όλοι οι χρήστες του ΑdGuard πρέπει να επιλέξουν έναν νέο κωδικό πρόσβασης μετά την επαναφορά του συστήματος και για να το κάνουν μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες βήμα προς βήμα που είναι διαθέσιμες στη σελίδα Password Reset της AdGuard.

Ως τελικό σημείωμα, ο CEO της ΑdGuard δήλωσε ότι η εταιρεία σκέφτεται να εισαγάγει το έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για όλους τους χρήστες, για να αυξήσει την ασφάλεια των λογαριασμών τους.

AdGuard

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *