ΑρχικήinetCisco Video Surveillance Manager: επιτιθέμενοι συνδέονται ως root

Cisco Video Surveillance Manager: επιτιθέμενοι συνδέονται ως root

Η Cisco δημοσίευσε μια συμβουλή που αποκαλύπτει μια ευπάθεια στη συσκευή Video Surveillance Manager, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στους εισβολείς που δεν έχουν ταυτοποιηθεί να αποκτήσουν πρόσβαση ως root χρησιμοποιώντας προεπιλεγμένα, στατικά credentials.

Το ζήτημα ασφαλείας παρουσιάζεται εξαιτίας μη εξουσιοδοτημένων προεπιλεγμένων credentials root λογαριασμών που απομένουν ενεργοποιημένοι μετά την εγκατάσταση του λογισμικού από τη Cisco.

Επιπλέον, κατά την επιτυχή εκμετάλλευσή του, η ευπάθεια δίνει πρόσβαση στους επιτιθέμενους για να τρέξουν οποιαδήποτε εντολή ως root χρήστης.

Η ευπάθεια επηρεάζει το προ-εγκατεστημένο λογισμικό Cisco Video Surveillance Manager (VSM), τις εκδόσεις 7.10, 7.11 και 7.11.1 που διατίθενται σε ορισμένες πλατφόρμες UCS (Unified Computing Safety) και Ασύρματη Ασφάλεια (Cisco Connected Unified Computing System) και επιτρέπει σε απομακρυσμένους εισβολείς να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τα credentials χρήστη ως root λογαριασμός.

Επιπλέον, οι πληγείσες πλατφόρμες UCS είναι CPS-UCSM4-1RU-K9, CPS-UCSM4-2RU-K9, KIN-UCSM5-1RU-K9 και KIN-UCSM5-2RU-K9.

Η Cisco κυκλοφόρησε ήδη ενημερώσεις ασφαλείας για όλες τις ευπάθειες που περιγράφονται στην προκαθορισμένη συμβουλή ευπάθειας κωδικού πρόσβασης

Το σύστημα διαχειρίζεται αν το λογισμικό VSM της Cisco είναι εγκατεστημένο και τρέχει στις πλατφόρμες UCS του, εσείς μπορείτε να το ελέγξετε επιλέγοντας το πεδίο Model στην καρτέλα System Settings > Server > General αφού συνδεθείτε στο λογισμικό Ciscο Video Surveillance Operations Manager.

Σύμφωνα με την Ciscο, δεν υπάρχουν γνωστές λύσεις που θα βοηθούσαν τους χρήστες του λογισμικού Ciscο Video Surveillance Manager (VSM) να μετριάσουν το πρόβλημα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας που επηρεάζει το λογισμικό VSM που τρέχει σε ευάλωτες πλατφόρμες UCS.

Όλοι οι πελάτες με άδειες για το λογισμικό και τις πλατφόρμες που θεωρούνται ευάλωτες συμβουλεύονται να αναβαθμίσουν και ενθαρρύνονται επίσης να έρχονται σε επαφή με το Κέντρο Τεχνικής Υποστήριξης (TAC) της Ciscο ή τους παρόχους συντήρησης της Ciscο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Cisco

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS