Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
Latest Posts

Cisco Video Surveillance Manager: επιτιθέμενοι συνδέονται ως root

Η Cisco δημοσίευσε μια συμβουλή που αποκαλύπτει μια ευπάθεια στη συσκευή Video Surveillance Manager, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στους εισβολείς που δεν έχουν ταυτοποιηθεί να αποκτήσουν πρόσβαση ως root χρησιμοποιώντας προεπιλεγμένα, στατικά credentials.

Το ζήτημα ασφαλείας παρουσιάζεται εξαιτίας μη εξουσιοδοτημένων προεπιλεγμένων credentials root λογαριασμών που απομένουν ενεργοποιημένοι μετά την εγκατάσταση του λογισμικού από τη Cisco.

Επιπλέον, κατά την επιτυχή εκμετάλλευσή του, η ευπάθεια δίνει πρόσβαση στους επιτιθέμενους για να τρέξουν οποιαδήποτε εντολή ως root χρήστης.

Η ευπάθεια επηρεάζει το προ-εγκατεστημένο λογισμικό Cisco Video Surveillance Manager (VSM), τις εκδόσεις 7.10, 7.11 και 7.11.1 που διατίθενται σε ορισμένες πλατφόρμες UCS (Unified Computing Safety) και Ασύρματη Ασφάλεια (Cisco Connected Unified Computing System) και επιτρέπει σε απομακρυσμένους εισβολείς να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τα credentials χρήστη ως root λογαριασμός.

Επιπλέον, οι πληγείσες πλατφόρμες UCS είναι CPS-UCSM4-1RU-K9, CPS-UCSM4-2RU-K9, KIN-UCSM5-1RU-K9 και KIN-UCSM5-2RU-K9.

Η Cisco κυκλοφόρησε ήδη ενημερώσεις ασφαλείας για όλες τις ευπάθειες που περιγράφονται στην προκαθορισμένη συμβουλή ευπάθειας κωδικού πρόσβασης

Το σύστημα διαχειρίζεται αν το λογισμικό VSM της Cisco είναι εγκατεστημένο και τρέχει στις πλατφόρμες UCS του, εσείς μπορείτε να το ελέγξετε επιλέγοντας το πεδίο Model στην καρτέλα System Settings > Server > General αφού συνδεθείτε στο λογισμικό Ciscο Video Surveillance Operations Manager.

Σύμφωνα με την Ciscο, δεν υπάρχουν γνωστές λύσεις που θα βοηθούσαν τους χρήστες του λογισμικού Ciscο Video Surveillance Manager (VSM) να μετριάσουν το πρόβλημα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας που επηρεάζει το λογισμικό VSM που τρέχει σε ευάλωτες πλατφόρμες UCS.

Όλοι οι πελάτες με άδειες για το λογισμικό και τις πλατφόρμες που θεωρούνται ευάλωτες συμβουλεύονται να αναβαθμίσουν και ενθαρρύνονται επίσης να έρχονται σε επαφή με το Κέντρο Τεχνικής Υποστήριξης (TAC) της Ciscο ή τους παρόχους συντήρησης της Ciscο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Cisco

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *