ΑρχικήinetΤο Slackware, το παλαιότερο ενεργό Linux Distro, έγινε 25!

Το Slackware, το παλαιότερο ενεργό Linux Distro, έγινε 25!

distroΣτις 16 Ιουλίου 1993 κυκλοφόρησε επίσημα η διανομή του Slackware Linux. Βασισμένο εξ ολοκλήρου στο σύστημα Softlanding Linux System (SLS), σχεδιάστηκε για τις μηχανές με δισκέτα εκκίνησης 3,5 “. Τα τελευταία 25 χρόνια, το Slackware έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο διακριτικά Linux distro.

Οι πρώτες κυκλοφορίες του SUSE Linux και άλλων πρωτοπόρων του ανοιχτού κώδικα, βασίστηκαν στο Slackware. Η επιρροή του φαίνεται και σε άλλα λειτουργικά DIY συστήματα.

Για πολλούς λάτρεις του Linux, αποδείχθηκε ότι ήταν το σημείο εκκίνησης του ταξιδιού τους στο λειτουργικό σύστημα. Λόγω της απλοϊκής εμπειρίας που προσέφερε και των ελαχίστων προσφορών προσαρμογής, ανέπτυξε σιγά-σιγά ένα φανατικό κοινό. Ο ιστότοπος του έργου το αποκαλεί ως η προσπάθεια για την δημιουργία μιας διανομής τύπου UNIX, με «διπλό στόχο την εύκολη χρήση και τη σταθερότητα ως κορυφαίες προτεραιότητες.»

Σήμερα, το Slackware έχει γίνει μάρτυρας περισσότερων από 30 εκδόσεις και παραμένει μια ενεργή διανομή. Η τελευταία έκδοση κυκλοφόρησε το 2016 ως Slackware 14.2. προσέφερε το Xfce και το KDE ως τις δύο επιλογές για περιβάλλον desktop.

Ας ευχηθούμε λοιπόν στο Slackware χαρούμενα 25α γενέθλια!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS