ΑρχικήHow ToΚαταγραφή οθόνης σε βίντεο με το VLC media player

Καταγραφή οθόνης σε βίντεο με το VLC media player

Αν κάποια στιγμή χρειαστεί να γράψετε σε βίντεο ότι κάνετε στην επιφάνεια εργασίας σας, και χρησιμοποιείτε ήδη την εφαρμογή VLC media player, δεν θα χρειαστείτε κάποια άλλη εξειδικευμένη, εκτός και αν είστε επαγγελματίας.
Αν και υπάρχουν πάρα πολλά ειδικά εργαλεία για την εγγραφή της οθόνης σας, με την εφαρμογή VLC δεν θα χρειαστείτε κάποιο από αυτά.VLC media player
Το VLC Media Player, το γνωρίζουμε σαν ένα πολύ ευέλικτο εργαλείο αναπαραγωγής βίντεο, αλλά διαθέτει και πάρα πολλές επιπρόσθετες λειτουργίες.
Ναι η εφαρμογή μπορεί να καταγράφει την οθόνη σας χωρίς κάποιο πρόσθετο λογισμικό.
Ας δούμε πως:
Ανοίξτε το VLC Media Player και κάντε κλικ στην καρτέλα Media στη γραμμή εργαλείων και Convert/Save.
Από την καρτέλα Capture Device αλλάξτε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο του Capture mode σε Desktop.

Ορίστε έναν αριθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο στο πλαίσιο των ρυθμίσεων. Για μια βασική καταγραφή των λειτουργιών σας στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας, επιλέξτε 15FPS και θα πρέπει να είναι αρκετά. Αν χρειαστείτε εγγραφή υψηλής ποιότητας, δοκιμάστε στα 30FPS.
Οι μεγαλύτεροι αριθμοί σημαίνουν ναι μεν ομαλότερες εγγραφές, αλλά και μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου.
Κάντε κλικ στο κουμπί Convert/Save για να ανοίξετε το επόμενο παράθυρο διαλόγου. Επιλέξτε “Browse” δίπλα στο πλαίσιο “Destination file” και επιλέξτε που θέλετε να αποθηκεύσετε το βίντεο όταν τελειώσετε με την εγγραφή.
Κάντε κλικ στο κουμπί Start για να ξεκινήσετε την εγγραφή. Το VLC θα καταγράφει τα πάντα όσα κάνετε στην οθόνη σας, χωρίς να εμφανίζει κάποια ένδειξη για ότι το κάνει.
Για να διακόψετε την εγγραφή, κάντε κλικ στο κουμπί Stop και το VLC θα αποθηκεύσει αυτόματα το αρχείο. Θα το βρείτε να σας περιμένει σε μορφή MP4 στη θέση που ορίσατε νωρίτερα.
Να αναφέρουμε ότι το VLC δεν προσφέρει προηγμένες λειτουργίες, κάτι που το κάνει πολύ εύκολο στη χρήση.
 
Header image: μέρος από το VLC Wallpaper του willtum

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS