ΑρχικήinetCanonical τι δεδομένα συνέλεξε η εταιρεία από το Ubuntu 18.04 LTS

Canonical τι δεδομένα συνέλεξε η εταιρεία από το Ubuntu 18.04 LTS

Η Canonical ανακοίνωσε τις πρώτες μετρήσεις που συγκέντρωσε από τους χρήστες του Ubuntu 18.04 LTS από την επίσημη κυκλοφορία του λειτουργικού της συστήματος τον Απρίλιο του 2018.Canonical
Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver), η Canonical ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει ένα προαιρετικό εργαλείο συλλογής δεδομένων στο λειτουργικό σύστημα που έχει σαν στόχο την βελτίωση του Ubuntu.
Τα δεδομένα που φαίνεται ότι συλλέγει η Canonical για τη βελτίωση του λειτουργικού της συστήματος Ubuntu Linux περιέχουν πληροφορίες για τη γεύση του Ubuntu που χρησιμοποιείται, την έκδοση, τις ρυθμίσεις των χρηστών, το εγκατεστημένο λογισμικό, τη συνδεσιμότητα δικτύου, τον κατασκευαστή OEM, την CPU, τη μνήμη RAM, το μέγεθος δίσκου, την ανάλυση οθόνης, καθώς και τη γεωγραφική θέση των χρηστών κατά την εγκατάσταση.
Τα δεδομένα που δεν είναι και λίγα υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν την Canonical να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες των χρηστών της, και σύμφωνα με την εταιρεία θα δημοσιοποιούνται πολύ συχνά.
Έτσι σήμερα η εταιρεία αποκάλυψε τις πρώτες μετρήσεις από το λειτουργικό σύστημα Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver), το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.
“Αυτά τα δεδομένα βασίζονται στη ζώνη ώρας που επιλέξατε κατά την εγκατάσταση και όχι στη γεωγραφική κωδικοποίηση της διεύθυνσης IP.  Δεν αποθηκεύουμε διευθύνσεις IP. Στις ΗΠΑ παρατηρούμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αλλά αυτό θα μπορούσε να να μην ισχύει καθώς πολλοί επιλέγουν τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις  κατά την εγκατάσταση.  Η Κίνα και η Ρωσία έχουν επίσης πολλούς χρήστες του Ubuntu αν και έχουμε χρήστες κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο και σε κάθε χώρα “, δήλωσε ο Will Cooke, Διευθυντής του τμήματος Desktop Ubuntu.
Τα δεδομένα που συνέλεξε η Canonical μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών από εκείνους που εγκατέστησαν στους υπολογιστές τους το Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver) αποκάλυψαν ότι η μέση εγκατάσταση στο Ubuntu Desktop διαρκεί περίπου 18 λεπτά.  Το Ubuntu 18.04 LTS εγκαταστάθηκε σαν αναβάθμιση από μια προηγούμενη έκδοση από το ένα τέταρτο των χρηστών, και ότι το 15 τοις εκατό των χρηστών χρησιμοποίησαν το νέο Minimal Install.


Όσον αφορά το hardware, οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το Ubuntu 18.04 LTS σε έναν υπολογιστή με μονό CPU, αν και πληροφορίες για τους πυρήνες της CPU δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, η μνήμη RAM είναι από 4GB μέχρι 8GB και η οθόνη Full HD (1080p). Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι οι περισσότεροι χρήστες κάνουν format στους δίσκους τους και επανεγκαθιστούν το Ubuntu από την αρχή, κατεβάζουν τις ενημερώσεις κατά την εγκατάσταση και εγκαθιστούν περιορισμένα πρόσθετα.
Η Canonical αναφέρει ότι όλες αυτές οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τους χρήστες του Ubuntu παραμένουν ανώνυμες και σχεδιάζουν την προβολή τους σε έναν δημόσιο ιστότοπο ο οποίος θα αποκαλυφθεί στους ερχόμενους μήνες κατά τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης του Ubuntu 18.10 (Cosmic Cuttlefish) στις 18 Οκτωβρίου του 2018.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS