ΑρχικήinetSkype: που πήγε η desktop έκδοση της εφαρμογής;

Skype: που πήγε η desktop έκδοση της εφαρμογής;

Που πήγε το Skype; Τα Windows 10 μπορούν να τρέξουν δύο τύπους εφαρμογών: τα desktop apps δηλ. εφαρμογές του Win32 αλλά και εφαρμογές UWP δηλ. εφαρμογές Universal Platforms Windows.
Πολλές από τις δημοφιλείς εφαρμογές του λειτουργικού της Microsoft διαθέτουν και τις δύο εκδόσεις. Για παράδειγμα, το Minecraft έχει μια έκδοση Java για χρήση σε desktops, αλλά είναι διαθέσιμη και σαν εφαρμογή UWP από το Microsoft Store.Skype
Το ίδιο συμβαίνει και με το Skype. Οι χρήστες των Windows 10 έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την desktop εφαρμογή Skype ή την εφαρμογή UWP που είναι εγκατεστημένη από προεπιλογή. Αν όμως προσπαθήσετε σήμερα να κατεβάσετε την εφαρμογή desktop του Skype, θα διαπιστώσετε ότι η Microsoft την έχει αφαιρέσει από τη σελίδα λήψεων.
Η Microsoft απέσυρε την εφαρμογή Skype από την επίσημη σελίδα λήψεων επειδή ανακαλύφθηκε ότι η εφαρμογή για deskop έχει ένα ελάττωμα ασφαλείας. Το ελάττωμα υπάρχει στον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή αναζητά και εγκαθιστά τις ενημερώσεις.
Η εφαρμογή, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση χρησιμοποιεί ένα αρχείο DLL που είναι αποθηκευμένο στο φάκελο Temp κάθε τρέχοντος χρήστη. Έτσι αφού το συγκεκριμένο αρχείο υπάρχει στο φάκελο κάποιου χρήστη, οποιοσδήποτε έχει δικαιώματα χρήστη μπορεί να διαβάσει και να γράψει αρχεία σε αυτό.
Η Microsoft ενημερώθηκε για το πρόβλημα, και αποφάσισε να αποσύρει τον εγκαταστάτη της εφαρμογής από την επίσημη σελίδα λήψης του Skype. Η εταιρεία δίνει όμως την δυνατότητα στους χρήστες των Windows 10 να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή UWP.

Skype Εναλλακτικές λύσεις

Προς το παρόν υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις. Την μία την αναφέραμε και αφορά την εγκατάσταση της έκδοσης UWP που υπάρχει στο Microsoft Store. Η δεύτερη είναι να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Discord ή το Slack.
Για τους χρήστες των Windows 7 που είναι ανένδοτοι με τη χρήση της εφαρμογής Skype, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όσο έχετε έκδοση 7.40 ή κάποια παλαιότερη. Αυτή είναι μια παλαιότερη έκδοση σύμφωνα με το forum της Microsoft που δεν επηρεάζεται από το κενό ασφαλείας.
Δυστυχώς, αυτή η έκδοση δεν υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του Skype. Θα χρειαστείτε το offline πρόγραμμα εγκατάστασης που μπορεί να εγκαταστήσει την έκδοση 7.40. Προσοχή στα Scams, γιατί ενδέχεται, κάποιοι να χρησιμοποιήσουν την πληροφορία για κακόβουλους σκοπούς.
Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι η τρέχουσα εφαρμογή Skype desktop είναι στην έκδοση 8.15, πράγμα που σημαίνει ότι η παλαιότερη έκδοση που προτείνουμε δεν θα έχει όλες τις δυνατότητες της τελευταίας έκδοσης.
Προς το παρόν μπορείτε να βρείτε ακόμα τον oflline εγκαταστάτη της τελευταίας έκδοσης από το παρακάτω link. Όπως φαίνεται η εταιρεία δεν αφαίρεσε το exe από όλα τα site της.
Προσοχή! δεν προτείνουμε την λήψη και εγκατάσταση από το συγκεκριμένο exe, καθώς όπως προαναφέραμε περιέχει κενά ασφαλείας….
Έκδοση 8.15.04

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS