ΑρχικήinetCanonical: αρχίζει την συλλογή δεδομένων στο Ubuntu

Canonical: αρχίζει την συλλογή δεδομένων στο Ubuntu

Ο διευθυντής του τμήματος Ubuntu Desktop της Canonical, Will Cooke ανακοίνωσε χθες ότι η εταιρεία θέλει να εφαρμόσει κάποιο μηχανισμό συλλογής δεδομένων σε μελλοντικές εκδόσεις του Ubuntu Linux για να βελτιώσει λειτουργίες που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους χρήστες.Canonical
Οι πληροφορίες θα διαχειρίζονται από τους τεχνικούς του Ubuntu Desktop της Canonical και χρειάζονται για να βελτιώσουν ορισμένα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος, όπως τις ρυθμίσεις των χρηστών, του εγκατεστημένου λογισμικού, της γεύσης και της έκδοσης του Ubuntu, της συνδεσιμότητας στο δίκτυο, της οικογένειας CPU, της μνήμης RAM, καθώς και το OEM build.

Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει ότι θα πρέπει να γνωρίζει την τοποθεσία σας, αλλά υπόσχεται να μην αποθηκεύει τις διευθύνσεις IP των χρηστών.
Άλλες πληροφορίες που θα συλλεχθούν συμπεριλαμβάνουν το συνολικό χρόνο εγκατάστασης, πληροφορίες αυτόματης σύνδεσης, την επιλεγμένη διάταξη του δίσκου, την ενεργοποίηση του LivePatch και αν επιλέξετε να εγκαταστήσετε ενημερώσεις ή λογισμικό τρίτων κατά την εγκατάσταση.
Η Canonical αναφέρει ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει τη νέα επιλογή συλλογής δεδομένων από το πρόγραμμα εγκατάστασης μέσω ενός πλαισίου ελέγχου που θα ονομάζεται “Αποστολή πληροφοριών διάγνωσης για τη βελτίωση του Ubuntu” και το οποίο θα ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Φυσικά, θα μπορείτε να το απενεργοποιήσετε κατά την εγκατάσταση, αν δεν θέλετε να δώσετε τα δεδομένα σας στην Canonical.
Η Canonical ανέφερε ότι όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από την εγκατάσταση θα αποστέλλονται με ασφάλεια σε μια υπηρεσία που θα διαχειρίζεται η ομάδα IS της Canonical μέσω HTTPS.
Τα δεδομένα θα αποθηκεύονται τοπικά, στον υπολογιστή σας και θα αποστέλλονται στην Canonical κατά την πρώτη εκκίνηση και μόλις εντοπιστεί ενεργή σύνδεση δικτύου.
Όλοι οι χρήστες σύμφωνα με την εταιρεία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αρχείο που περιέχει τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί, και ότι τα αποτελέσματα αυτής της συλλογής δεδομένων θα δημοσιοποιηθούν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS