Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
infosec

Group IB: Δυο hacker groups επιτίθενται σε Ρωσικές τράπεζες

Η Group IB εντόπισε μια τεράστια καμπάνια προσποιούμενη την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με στόχο διάφορα Ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα...
Read More
infosec

Bug του Gmail επιτρέπει την τροποποίηση του «From:» header

Ένα Bug που εντοπίστηκε στην δομή του “From:” header του Gmail θα μπορούσε να εμφανίζει μια διαφορετική διεύθυνση email από...
Read More
infosec

Γιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;

Πιστεύετε πως επιχείρησε κάποιος να χακάρει τον Apple λογαριασμό σας; Δεν είστε ο μόνος! Από την Τρίτη, πολλοί χρήστες των...
Read More
Latest Posts

Πώς να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας της Google

Τα νέα ευρήματα που προέκυψαν πρόσφατα ανέφεραν ότι η Google παρακολουθεί την τοποθεσία σας ακόμη και αν λέτε όχι σε συσκευές Android.

Και όμως, αυτό δεν συμβαίνει αναγκαστικά επειδή η Google αγνοεί τις ρυθμίσεις σας, αλλά κυρίως επειδή ορισμένες άλλες επιλογές παραμένουν ενεργοποιημένες, επιτρέποντας στην εταιρεία να παρακολουθεί την τοποθεσία σας.

Εάν αυτό το θέμα είναι κρίσιμο για εσάς, υπάρχει πραγματικά ένας τρόπος να το εμποδίσετε να συμβεί, αν και πρέπει να σας προειδοποιήσουμε, δεν είναι ακριβώς εύκολο να το καταφέρετε.

Ενώ μερικοί θα μπορούσαν να πουν ότι είναι στα έγκατα του λογαριασμού επίτηδες για να αποτρέψουν τους χρήστες από την απενεργοποίηση του, οποιοσδήποτε νοιάζεται για την ιδιωτικότητα του θα κοιτάξει αυτά τα μενού και τελικά θα μπορέσει να απενεργοποιήσει τον εντοπισμό ορισμένων πληροφοριών.

Δεν χρειάζεται περισσότερο από μερικά κλικ για να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης που σχετίζονται με το λογαριασμό σας και ακολουθεί τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

Google

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με το λογαριασμό σας Google – αν θέλετε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας σε μια συσκευή Android, για παράδειγμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στο τηλέφωνό σας.

Επίσης, για να αποκλείσετε πλήρως την πρόσβαση στην τοποθεσία σας, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε το tracking στην τοπική συσκευή πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο λογαριασμό σας. Πηγαίνετε στο google.com στο πρόγραμμα περιήγησης για να αποκτήσετε πρόσβαση στις πληροφορίες του λογαριασμού. Σε ένα desktop κάνετε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και κάνετε κλικ στο Google Account.

Από αυτό το σημείο, όλα είναι απλά θέμα κλικ, και εδώ είναι το path που πρέπει να ακολουθήσετε :

Your personal info > Manage your Google activity > Go to Activity Controls

Το μενού Activity controls σας παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με οποιαδήποτε δραστηριότητα που πραγματοποιήσατε  με έναν λογαριασμό Google. Όπως εξηγεί η Gοogle, «τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στο λογαριασμό σας βοηθούν να σας προσφέρουμε πιο εξατομικευμένες εμπειρίες σε όλες τις υπηρεσίες Goοgle».

Εάν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προηγούμενες τοποθεσίες που είχαν εντοπιστεί, κάντε κλικ στην επιλογή που διαβάζει το Manage activity στην ενότητα της τοποθεσίας.

Θα μπορείτε να «ανακαλύψετε ξανά τα μέρη που έχετε επισκεφτεί και τις διαδρομές που έχετε κάνει στο timeline», όπως επισημαίνει η Google, και σας επιτρέπεται να διαγράψετε τα δεδομένα που έχετε καταγράψει. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ σε οποιαδήποτε ημέρα στη χρονολογική σειρά και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στην κάτω δεξιά γωνία. Αυτό θα διαγράψει μια ολόκληρη μέρα από τους servers της Goοgle και μπορείτε να κάνετε το ίδιο  για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *