ΑρχικήinetΓαλλία: Απαγόρευση κινητών σε παιδιά κάτω των 15 ετών στα σχολεία

Γαλλία: Απαγόρευση κινητών σε παιδιά κάτω των 15 ετών στα σχολεία

Σε απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων σε παιδιά κάτω των 15 ετών προέβει η Γαλλική κυβέρνηση σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron.

gallia-apagoreusi-kinitwn-sxoleia

Η κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για την συχνότητα χρήσης των κινητών συσκευών από τους μαθητές καθώς εκτιμά πως μετατρέπεται σε εξάρτηση και ταυτόχρονα τους αποσπά από τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Έτσι, τη νέα σχολική χρονιά οι νεαροί μαθητές δεν θα είναι πλεόν σε θέση να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα καθ ‘όλη την διάρκεια παραμονής τους στους σχολικούς χώρους.

Ο νέος αυτός νόμος τέθηκε σε ισχύ από τις 5 Αυγούστου και δεν αφορά μόνο τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και τα tablets και τα smartwatches. Έρχεται ως «επέκταση» ενός υπάρχοντος νόμου του 2010 που απαγόρευε τη χρήση των κινητών εντός των τάξεων και πλέον διευρύνεται στις ώρες διαλειμμάτων και γευμάτων. Τα σχολεία της χώρας έχουν την ελευθερία να επιλέξουν εάν θα εφαρμόσουν τον νέο αυτό νόμο και σε ηλικίες άνω των 15 ετών εάν κριθεί απαραίτητο.

Οι μαθητές θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να απενεργοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ή ακόμα και να τα κλειδώνουν στα ατομικά τους ντουλάπια εάν είναι αυτό εφικτό. Υπεύθυνα για το πλαίσιο εφαρμογής του νόμου θεωρούνται τα σχολεία.

Ο υπουργός παιδείας της Γαλλίας Jean-Michel Blanquer χαρακτήρισε την κινήση αυτή ως «έναν νόμο προς τον 21ο αιώνα» και ανέφερε πως θα βελτιώσει πειθαρχικά τα 12 εκ. μαθητών της χώρας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS