ΑρχικήinetΗ οθόνη των Smartphone έχει περισσότερα μικρόβια από όσα πιστεύουμε

Η οθόνη των Smartphone έχει περισσότερα μικρόβια από όσα πιστεύουμε

smartphoneΜια πρόσφατη έρευνα επιβεβαίωσε ότι μια μέση οθόνη smartphone είναι 3 φορές πιο βρώμικη από μία τουαλέτα. Στην πραγματικότητα, πάνω από το 35% των ανθρώπων δεν έχουν καθαρίσει ποτέ τα τηλέφωνά τους με υγρά καθαρισμού, μαντηλάκια ή παρόμοια προϊόντα.

Η Insurance2go είναι μια ομάδα ειδικών ασφάλισης gadget που πραγματοποίησε αυτή τη μελέτη. Εξέτασαν τρεις διαφορετικές συσκευές, το iPhone 6, το Samsung Galaxy S8 και το Google Pixel, για να δουν πόσα αερόβια βακτήρια, ζυμομύκητες και μούχλα ευδοκιμούσαν σε κάθε ένα από αυτά.

Οι οθόνες βρέθηκαν να είναι οι πιο βρώμικες με μέσο όρο 30 μονάδες (καθιστώντας τες πιο βρώμικες από το κάθισμα της τουαλέτας). Το κουμπί κλειδώματος υπολογίστηκε κατά μέσον όρο στις 23,8 μονάδες, το οποίο είναι σχεδόν το ίδιο με την τουαλέτα και το home button με 10,6 μονάδες που το καθιστά 2 φορές πιο βρώμικο από το πληκτρολόγιο / ποντίκι ενός υπολογιστή.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα μικρόβια που υπάρχουν στις οθόνες των smartphone αποτελούν μια σημαντική πηγή προβλημάτων για το δέρμα, όπως η ακμή. Δεδομένου ότι έχουμε τα τηλέφωνά μας μαζί μας όπου κι αν πάμε, είναι αναπόφευκτο να μαζεύουν μικρόβια. Ποτέ δεν συνειδητοποιούμε πόσο βρώμικα είναι τα τηλέφωνά μας, ενώ τα κρατάμε κοντά στα πρόσωπά μας.

Οπότε να είστε προσεκτικοί την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για κλήσεις και γραπτά μηνύματα ενώ βρίσκεται στην τουαλέτα, καθώς πολλά από τα μικρόβια που ζουν στο χώρο μπορεί να μεταφερθούν σε αυτό.

Μια καλή λύση είναι η χρήση ακουστικών εάν πρόκειται να μιλήστε στο κινητό σας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Και για να διατηρήσετε καθαρό το smartphone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά μαντηλάκια με βάση το οινόπνευμα ή να αγοράσετε ειδικά υγρά καθαρισμού για smartphone.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS