Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Η Cisco προειδοποιεί για σφάλμα κωδικού στο Network Assurance Engine

Η Cisco προειδοποιεί τους πελάτες της πως πρέπει άμεσα να εγκαταστήσουν μία αναβάθμιση, η οποία θα διορθώσει ένα πολύ σοβαρό...
Read More
infosec

500px: Παραβίαση δεδομένων του 2018 εξέθεσε πληροφορίες χρηστών

500px: Η πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών αποκάλυψε πως υπήρχε ένα σφάλμα ασφαλείας που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών και τις πληροφορίες...
Read More
infosec

Χακαρισμένοι λογαριασμοί Twitter χρησιμοποιούνται για να προμοτάρουν την Σαουδική Αραβία

Αρκετοί verified λογαριασμοί Twitter έχουν αναληφθεί από παλιούς συνεργάτες την Σαουδική Αραβία και μερικοί τους έχουν χρησιμοποιήσει για να προωθήσουν...
Read More
infosec

10 εταιρείες που προσπάθησαν να αγοράσουν το Facebook

Το Facebook, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι μόνο μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλής πλατφόρμες δισεκατομμύρια χρηστών αλλά και...
Read More
Latest Posts

Αυτά είναι τα Smartphone και εταιρείες με τα υψηλότερα ποσοστά αποτυχίας

smartphoneΣύμφωνα με μια αναφορά που αφορά τις επισκευές smartphone, το Xiaomi Redmi 4 ήταν το χειρότερο Android κινητό στο Q4 2017, ενώ η Samsung ήταν στην κορυφή της λίστας των κατασκευαστών Android με το υψηλότερο ποσοστό αποτυχίας.

Η έκθεση Mobile Device Repair and Security, που δημοσιεύθηκε από τη Blancco, παρουσιάζει τη λίστα των μοντέλων τηλεφώνων που υποβλήθηκαν σε επισκευές. Μαζί με το Redmi 4 και το Redmi Y1 της Xiaomi ήταν επίσης στη λίστα. Η δεύτερη θέση για το χειρότερο τηλέφωνο ανήκε στο Moto G5S Plus.

Ωστόσο, η Samsung είχε τον μεγαλύτερο αριθμό συσκευών στην πρώτη δεκάδα όπως τα Galaxy S7, Galaxy S8 Plus, Galaxy S7 Active κ.α. Άλλα μοντέλα smartphone από διαφορετικούς κατασκευαστές περιελάμβαναν το Nokia 6 και το Lenovo K8 Note.

Στη λίστα των smartphone με κακές επιδόσεις, η Samsung έλαβε την πρώτη θέση με ένα ποσοστό αποτυχίας 34%, το οποίο είναι προφανώς μικρότερο από τις προηγούμενες αναφορές. Η Xiaomi βρέθηκε δεύτερη στη λίστα με 13%, ακολουθούμενη από Motorola με 9% και LG με 7%.

Δεδομένου ότι η Samsung και η Xiaomi είναι δύο από τις μεγαλύτερες εμπορικές μάρκες, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι τα μοντέλα τους εμφανίζονταν στη λίστα. Αλλά το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι οι συσκευές της Huawei κατάφεραν να αποφύγουν τη λίστα των χειρότερων τηλεφώνων και η ίδια η μάρκα ήλθε στην 8η θέση για τις χειρότερες τηλεφωνικές μάρκες.

Ας ρίξουμε μια ματιά και στο iOS

Σε ό, τι αφορά το iOS, το iPhone 6 βρέθηκε να είναι το χειρότερο τηλέφωνο της Apple με ένα επιβλητικό ποσοστό αποτυχίας 26%, ακολουθούμενο από iPhone 6s (14%) και 6s Plus (9%). Σύμφωνα με το διάγραμμα της έκθεσης, τα ποσοστά αποτυχίας στο iOS είναι πολύ υψηλότερα από ό, τι σε σχέση με το Android.

Παράγοντες που συμβάλλουν στα ποσοστά αποτυχίας

Όσον αφορά τους λόγους πίσω από αυτά τα ποσοστά αποτυχίας, η απόδοση αποδείχθηκε ότι είναι το μεγαλύτερο ζήτημα για τα Android smartphone, ακολουθούμενη από την λειτουργία της κάμερας και του μικροφώνου. Δεδομένου ότι ένας μεγάλος αριθμός συσκευών Android είναι τηλέφωνα χαμηλού προϋπολογισμού, δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υψηλή απόδοση.

Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες του iOS βρήκαν ότι η σύνδεση Bluetooth και Wi-Fi είναι οι πιο προβληματικές περιοχές. Ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο η απόδοση δεν είναι ζήτημα στα iPhones είναι ότι η Apple έχει έναν σταθερό έλεγχο τόσο στο hardware όσο και στο software – κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί στα περισσότερα τηλέφωνα Android.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *