Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Αυτά είναι τα Smartphone και εταιρείες με τα υψηλότερα ποσοστά αποτυχίας

smartphoneΣύμφωνα με μια αναφορά που αφορά τις επισκευές smartphone, το Xiaomi Redmi 4 ήταν το χειρότερο Android κινητό στο Q4 2017, ενώ η Samsung ήταν στην κορυφή της λίστας των κατασκευαστών Android με το υψηλότερο ποσοστό αποτυχίας.

Η έκθεση Mobile Device Repair and Security, που δημοσιεύθηκε από τη Blancco, παρουσιάζει τη λίστα των μοντέλων τηλεφώνων που υποβλήθηκαν σε επισκευές. Μαζί με το Redmi 4 και το Redmi Y1 της Xiaomi ήταν επίσης στη λίστα. Η δεύτερη θέση για το χειρότερο τηλέφωνο ανήκε στο Moto G5S Plus.

Ωστόσο, η Samsung είχε τον μεγαλύτερο αριθμό συσκευών στην πρώτη δεκάδα όπως τα Galaxy S7, Galaxy S8 Plus, Galaxy S7 Active κ.α. Άλλα μοντέλα smartphone από διαφορετικούς κατασκευαστές περιελάμβαναν το Nokia 6 και το Lenovo K8 Note.

Στη λίστα των smartphone με κακές επιδόσεις, η Samsung έλαβε την πρώτη θέση με ένα ποσοστό αποτυχίας 34%, το οποίο είναι προφανώς μικρότερο από τις προηγούμενες αναφορές. Η Xiaomi βρέθηκε δεύτερη στη λίστα με 13%, ακολουθούμενη από Motorola με 9% και LG με 7%.

Δεδομένου ότι η Samsung και η Xiaomi είναι δύο από τις μεγαλύτερες εμπορικές μάρκες, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι τα μοντέλα τους εμφανίζονταν στη λίστα. Αλλά το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι οι συσκευές της Huawei κατάφεραν να αποφύγουν τη λίστα των χειρότερων τηλεφώνων και η ίδια η μάρκα ήλθε στην 8η θέση για τις χειρότερες τηλεφωνικές μάρκες.

Ας ρίξουμε μια ματιά και στο iOS

Σε ό, τι αφορά το iOS, το iPhone 6 βρέθηκε να είναι το χειρότερο τηλέφωνο της Apple με ένα επιβλητικό ποσοστό αποτυχίας 26%, ακολουθούμενο από iPhone 6s (14%) και 6s Plus (9%). Σύμφωνα με το διάγραμμα της έκθεσης, τα ποσοστά αποτυχίας στο iOS είναι πολύ υψηλότερα από ό, τι σε σχέση με το Android.

Παράγοντες που συμβάλλουν στα ποσοστά αποτυχίας

Όσον αφορά τους λόγους πίσω από αυτά τα ποσοστά αποτυχίας, η απόδοση αποδείχθηκε ότι είναι το μεγαλύτερο ζήτημα για τα Android smartphone, ακολουθούμενη από την λειτουργία της κάμερας και του μικροφώνου. Δεδομένου ότι ένας μεγάλος αριθμός συσκευών Android είναι τηλέφωνα χαμηλού προϋπολογισμού, δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υψηλή απόδοση.

Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες του iOS βρήκαν ότι η σύνδεση Bluetooth και Wi-Fi είναι οι πιο προβληματικές περιοχές. Ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο η απόδοση δεν είναι ζήτημα στα iPhones είναι ότι η Apple έχει έναν σταθερό έλεγχο τόσο στο hardware όσο και στο software – κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί στα περισσότερα τηλέφωνα Android.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *