Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Bug στο Facebook μετατρέπει σε δημόσια τα posts των χρηστών

FacebookΗ πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί εδώ και καιρό να πείσει τους χρήστες της ότι έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τους και σε τι βαθμό. Ωστόσο όπως αποδεικνύεται συνεχώς, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και η εταιρεία συλλέγει κατ’ εξακολούθηση στοιχεία των λογαριασμών τους. Τώρα ένα ακόμα συμβάν έρχεται να διαταράξει ακόμα περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης με το Facebook.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, ένα bug στην πλατφόρμα έθετε αυτόματα τις δημοσιεύσεις που έκαναν οι χρήστες σε κοινή θέα, ανεξάρτητα από την επιλεγμένη ρύθμιση. Μέχρι και τις 27 Μαΐου, το bug παρέμενε ενεργό, γεγονός που οδήγησε το Facebook να προειδοποιήσει τους χρήστες του σχετικά με οποιοδήποτε περιεχόμενο δημοσιεύτηκε μεταξύ 18 και 27 Μαΐου.

Με απλά λόγια, εκατομμύρια posts που υποτίθεται ότι είχαν ρυθμιστεί να εμφανίζονται μόνο στους φίλους των χρηστών ή ακόμα και μόνο στους ίδιους, εκτέθηκαν δημόσια. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τον ακριβή αριθμό των posts που επηρεάστηκαν.

«Πρόσφατα ανακαλύψαμε ένα bug που μετέτρεπε αυτόματα τα posts που δημιουργούσαν οι χρήστες σε δημόσια», έγραψε ο επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων του Facebook, Erin Egan. «Διορθώσαμε αυτό το θέμα και ξεκινώντας από σήμερα, ενημερώνουμε όλους όσους επηρεάστηκαν και τους ζητάμε να ελέγξουν τα posts που έκαναν εκείνες τις μέρες. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το bug δεν επηρέασε κανένα από τα posts που είχαν δημοσιευτεί πριν – και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ποιοι θα βλέπουν τις δημοσιεύσεις τους, όπως πάντα.»

Ένα παράδειγμα της ειδοποίησης που θα λάβει όποιος επηρεάστηκε:

 

Πώς όμως συνέβη αυτό; Σύμφωνα με το Facebook, ήταν ένα λάθος που προέκυψε όταν δημιούργησαν έναν νέο τρόπο για να μοιράζεστε ορισμένα στοιχεία στο προφίλ σας.

Ένας εκπρόσωπος έσπευσε να προσθέσει ότι το πρόβλημα έχει διορθωθεί και ότι εάν ο λογαριασμός σας ήταν ένας από αυτούς που επηρεάστηκαν, τώρα έχει επανέλθει στη ρύθμιση που είχατε κάνει πριν από το bug.

Ωστόσο, αν λάβατε αυτήν την ειδοποίηση, καλό θα ήταν να διπλοτσεκάρετε και μόνοι σας όλες τις δημοσιεύσεις σας από εκείνη την περίοδο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *