ΑρχικήinetΟθόνη χαμηλής ισχύος της Intel αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Οθόνη χαμηλής ισχύος της Intel αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

IntelΜία από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις που έγιναν στο Computex 2018, ήταν αυτή της Intel, η οποία έχει να κάνει με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στους υπολογιστές.

Η οθόνη είναι αυτή που στην ουσία καταναλώνει την περισσότερη μπαταρία σε έναν υπολογιστή. Γι αυτό η Intel υποστηρίζει τώρα ότι η νέα τεχνολογία της Low Power Display (οθόνη χαμηλής ισχύος), μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ισχύος LCD στο μισό. Για να το καταφέρει, η εταιρεία συνεργάζεται με τις Sharp και Innolux. Οι δύο κατασκευαστές αναπτύσσουν πάνελ οθόνης 1 Watt.

Ποια είναι τα αποτελέσματα; Η Intel λέει ότι η οθόνη χαμηλής ισχύος της, θα μπορούσε να παρέχει περίπου 4 με 8 ώρες πρόσθετης διάρκειας όταν παρακολουθούμε βίντεο. Σε ορισμένες συσκευές, η συνολική διάρκεια της μπαταρίας μπορεί να φτάσει έως και τις 28 ώρες. Η εταιρεία αναφέρεται στις δοκιμές που έκανε σε μια συσκευή Windows 10 που τρέχει Core i7-855U με 8GB RAM, Intel 600p SSD και Intel UHD Graphics 620.

Αυτό μεταφράζεται σε 3 ώρες περισσότερες από ό, τι λέγεται ότι θα ισχύει στην περίπτωση του Snapdragon 850 SoC, που ανακοινώθηκε πρόσφατα και έχει σχεδιαστεί για υπολογιστές Windows 10 on Arm.

Η εταιρεία παρουσίασε την τεχνολογία της σε ένα Dell XPS 13 με οθόνη χαμηλής ισχύος. Είναι αυτονόητο ότι αυτή η δυνατότητα οθόνης θα είναι διαθέσιμη στις επερχόμενες συσκευές. Επίσης, θα απαιτεί η συσκευή να εκτελεί γραφικά Intel.

Αυτές οι ενεργειακά αποδοτικές οθόνες θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να διατηρήσει το μερίδιό της στην αγορά. Μπορεί να μην συμβεί τις επόμενες μέρες, αλλά σίγουρα οι Arm-powered υπολογιστές θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανή απειλή στην κυριαρχία της Intel, καθώς η εταιρεία έχει ήδη χάσει τη μάχη στο πεδίο των smartphones.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS