ΑρχικήinetΑνακοινώθηκε το Linux Kernel 4.17, πότε αναμένεται το 5.0;

Ανακοινώθηκε το Linux Kernel 4.17, πότε αναμένεται το 5.0;

LinuxΑπό τότε που ο Linus Torvalds ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Linux Kernel 4.16, οι λάτρεις του open source, άρχισαν να κάνουν προβλέψεις σχετικά με το Linux 5.0. Και παρόλο που ο Torvalds είχε ήδη δηλώσει ότι η κυκλοφορία του 5.0 “δεν θα είχε νόημα”, αναμενόταν ότι ο πυρήνας 4.17 θα μπορούσε ίσως να καταλήξει να είναι ο πυρήνας 5.0.

Αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη. Ο αρχηγός του Linux επέλεξε να προχωρήσει με το Linux 4.17.

Στην ανακοίνωση που έκανε για την κυκλοφορία, έδωσε και ορισμένα επιπλέον στοιχεία. Σύμφωνα με τον Torvalds, μπορούμε να περιμένουμε η μετάβαση στο 5.0 να λάβει χώρα μετά από την κυκλοφορία του 4.20.

“Υποθέτω ότι γύρω στο 4.20 – όπου τα πράγματα θα αρχίσουν να μπερδεύονται λίγο μετά από τις τόσες μικρές ενημερώσεις που θα έχουν λάβει χώρα – θα αλλάξουμε σε 5.0”.

Όσον αφορά τώρα στις αλλαγές της νέας έκδοσης, υπάρχουν οι συνήθεις βελτιώσεις υποστήριξης hardware και διορθώσεις σφαλμάτων. Τώρα το AMDGPU DC είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και η υποστήριξη AMDKFD βελτιώνεται επίσης. Έχει επίσης προστεθεί υποστήριξη για πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά απόδοσης.

Αυτή η έκδοση αφαιρεί επίσης πολλές αρχιτεκτονικές που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, γεγονός που έχει κάνει την ενημέρωση ελαφρώς μικρότερη από την τελευταία. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι το merge window για τον πυρήνα 4.18 είναι πλέον ανοιχτό.

Για μια πλήρη επισκόπηση των λειτουργιών του Linux 4.17, μπορείτε να μεταβείτε στο Phoronix.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS