ΑρχικήinetΚαναδικές τράπεζες προειδοποιούν τους πελάτες για πιθανή παραβίαση

Καναδικές τράπεζες προειδοποιούν τους πελάτες για πιθανή παραβίαση

Δύο καναδικές τράπεζες, η BMO και η Simplii Financial επιβεβαίωσαν αυτή την εβδομάδα ότι έχουν έρθει σε επαφή με «απατεώνες» που ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες για δεκάδες χιλιάδες πελάτες.

BMO-Simplii-Financial-possible-breach

Η Τράπεζα του Μόντρεαλ (BMO) δήλωσε σε σύντομη δήλωση ότι τα δεδομένα σχετίζονταν με έναν “περιορισμένο” αριθμό πελατών, ο οποίος δεν ξεπερνά τους 50.000.

“Πιστεύουμε ότι η επίθεση προήλθε από πηγή  εκτός της χώρας. Πραγματοποιήσαμε άμεσες ενέργειες όταν συνέβη το περιστατικό και είμαστε σίγουροι ότι τα κενά ασφάλειας που σχετίζονται με τα δεδομένα των πελατών έχουν κλείσει “, πρόσθεσε.

Η τράπεζα  συνεργάζεται με τις αρχές και επικοινώνησε με εκείνους που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί. Παράλληλα, συμβουλεύει τους πελάτες να παρακολουθούν προσεκτικά τους λογαριασμούς τους για πιθανές ύποπτες δραστηριότητες.

Η Simplii Financial, μια θυγατρική της καναδικής Imperial Bank of Commerce,  αποκάλυψε ότι περίπου 40.000 πελάτες ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί μετά την επίθεση.

Επίσης έχει προσεγγίσει τους πελάτες, προτρέποντάς τους να παρακολουθούν τους λογαριασμούς τους και να χρησιμοποιούν πάντοτε πολύπλοκο κωδικό πρόσβασης και κωδικό PIN στους λογαριασμούς τους, καθώς δεν χρησιμοποιείται από την τράπεζα κάποιο 2 factor authentication.

“Λάβαμε σοβαρά αυτό το «χτύπημα» και αναλάβαμε δράση για την περαιτέρω ενίσχυση των διαδικασιών παρακολούθησης και ασφάλειας”, δήλωσε ο Michael Martin, αντιπρόεδρος της Simplii Financial. “Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να ενημερώσουμε τους πελάτες ώστε να μπορούν επίσης να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη των πληροφοριών τους”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS